Model de contestatie la un proces verbal pentru contraventiile auto

Model de contestatie la un proces verbal pentru contraventiile auto

Daca esti de parere ca ai primit o amenda de circulatie pe care nu o meritai, atunci ar trebui sa stii cum se face o contestatie. Iata un model de contestatie la un proces verbal pentru contraventiile auto.

Nu de multe ori s-a intamplat ca soferii sa castige in instanta dupa ce au fost sanctionati de politisti, asa ca si-au recuperat permisul de conducere sau au anulat o amenda de circulatie. Iata cum poti sa faci si tu acest lucru! Asa arata un model de contestatie la un proces verbal pentru contraventiile auto.

In ce situatii soferii pot parasi locul accidentului

Inainte de toate, soferii ar trebui sa stie in ce situatii pot pasari locul accidentului, in cazul in care au fost implicati intr-un astfel de eveniment. In primul rand, puteti parasi locul unui accident doar in cazul in care s-au produs numani pagube materiale si ati completat formularul de constatare amiabila.

Citeste si: Amenda record pentru un tanar sofer din Suceava si permisul suspendat pana in 2024

In cazul in care au fost victime, soferul poate sa tranporte chiar el persoanele ranite la cea mai apropiata unitate sanitara. Bineinteles, cu conditia ca dupa ce a lasat victimele sa se intoarca la locul accidentului. De asemenea, acesta trebuie sa lase datele sale personale si numarul de inmatriculare al autovehiculului la spital.

Alta situatie in care se poate parasi locul accidentului este atunci cand victima paraseste locul faptei. Totusi, ar fi bine ca soferul sa anunte evenimentul la cea mai apropiata sectie de politie pe raza careia a avut loc.

Totodata, soferul unei masini cu regim de circulatie prioritar poate parasi locul faptei daca este in misiune, atata timp cat anunta imediat politia. Dupa ce iti termina misiunea, va trebui sa se prezinte la sediul sectiei de politie pe raza careia s-a produs accidentul.

Cum sa faci o contestatie la un proces verbal pentru o contraventie auto

In cazul in care ai fost sanctionat de Politia Rutiera si vrei sa faci o contestatie la un proces verbal, iti aratam cum trebuie redactata si ce trebuie sa contina dosarul.

Primul pas este sa redactezi plangerea impotriva procesului verbal. Aceasta trebuie sa arate ca in modelul atasat galeriei foto. Dupa ce vei depune plangerea la judecatoria in a carei circumscriptie a fost comisa contraventia, atunci exectuarea sanctiunii pe care tocmai ai primit-o se suspenda pana ce cazul se va solutiona. Termenul de judecata va fi incadrat in maximum 30 de zile de la depunerea cererii.

Totusi, la dosarul cauzei, va trebui sa atasezi si toate probele ce iti dovedesc nevinovatia, dar si o copie a procesului-verbal pe care l-ai primit de la agentul de politie. Va trebui sa mai atasezi si o cerere in care soliciti restituirea banilor pentru achitarea amenzii. Ideal, este sa platesti amenda, chiar daca o sa o contesti, pentru ca daca judecatorul il va declara vinovat pe sofer, atunci va trebui sa achite intreaga valoarea a amenzii, fara a mai beneficia de reducerea de 50%.

Nu uita ca daca agentul de la Brigada Rutiera a omis sa isi treaca numele, prenumele si calitatea, numele si prenumele contravenientului, denumirea persoanei juridice si sediul, fapta savarsita si data comiterii, ori sa semneze procesul verbal, acesta poate fi declarat nul. Drept urmare, vei castiga procesul!

VIDEOCLIPUL ZILEI