Model de anunt pentru vanzarea auto pe care il folosesc in special samsarii

Model de anunt pentru vanzarea auto pe care il folosesc in special samsarii

Site-urile de anunturi sunt pline cu masini second hand de vanzare in spatele carora stau in special samsarii. Daca si tu esti in cautarea unui automobil si vrei sa eviti samsarii, atunci o sa iti spunem care este modelul de anunt pentru vanzarea auto folosit in special de acestia.

Samsarii au o multime de anunturi postate pe site-urile cu masini second hand, asa ca daca esti in cautarea unui automobil, ar fi bine sa stii ce sa eviti. Iata modelul de anunt pentru vanzarea auto pe care il folosesc in special samsarii.

Majoritatea masinilor second hand sunt vandute de samsari

Desi exista o multime de masini second hand de vanzare, dealerii auto au un procent foarte mic din aceste automobile (in jur de 15%), in timp ce romanii care isi vand masina personala ating un procent de aproape 30%. Asta inseamna ca restul masinilor scoase la vanzare apartin samsarilor.

Citeste si: Cati kilometri dau, de fapt, inapoi samsarii atunci cand ”masluiesc” o masina second-hand. Care este media?

In comparatie cu Germania, situatia in Romania este total opusa. Nemtii sunt obisnuiti sa vanda masina la un autohaus, iar cei care aleg sa isi vanda masina personala reprezinta un procent de 21%. Tocmai de aceea, majoritatea masinilor cumparate din Germania sunt in stare buna, pentru ca anunturile apartin vanzatorilor autorizati.

Dealerii de automobile vand masinile in mod corect, kilometrajul este real, iar de multe ori castigul acestora este foarte mic. Tocmai din acest motiv, acestia castiga greu cota de piata, pentru ca fac asta in mod legal, nu cauta castiguri mari ca samsarii de la noi din tara.

Cum sa identifici un anunt postat de un samsar

Primul mod pentru a identifica un anunt postat de un samsar este sa cauti numarul de telefon al acestuia. Daca vei gasi anunturi diferite cu acelasi numar de telefon inregistrat pe anunt, atunci este clar ca aveti de a face cu un samsar si ar trebui sa ocoliti masinile aduse de acestia.

In toate anunturile, masinile au singur proprietar, desi acest lucru nu este adevarat. Ei sunt doar intermediari si de multe ori se refera la faptul ca acesta este singurul proprietar din Romania. Nu te lasa pacalit si intreaba-l daca numele lui este trecut pe cartea masinii.

Verifica neaparat si anul de fabricatie, pentru ca in anunt este posibil sa fie date noi. Adica, daca masina are un an de fabricatie 2015, posibil ca in cartea masinii acesta sa fie septembrie 2014. Samsarii „rotunjesc” anii de productie, pentru a pretul masinii.

Fii atent si la dotarile masinii, pentru ca de multe ori acestia bifeaza toate specificatiile cand posteaza un anunt, iar cand ajungi sa vezi masina o sa vezi ca de fapt nu are atat de multe. Printeaza anuntul, iar cand mergi sa vezi masina verifica lista de dotari pentru a iti da seama daca ai in fata ta un samsar. Nu chiar toate masinile sunt „full option”!

Mai este nevoie sa mentionam de kilometri reali ai masinii? Nu credem! Verifica masina si vezi daca acesta spune adevarul. Mergi la un dealer autorizat si verifica toate datele masinii, inclusiv cartea de service, care nu de multe ori se intampla sa fie falsa.

Mare atentie si cum vorbeste acesta la telefon, daca iti adreseaza cuvintele „frate”, „bro” sau „boss” si tu i te adresezi cu dumneavoastra, lucrurile sunt destul de clare. Evita-l pentru ca nu e cazul sa mai vezi masina.

Uita-te si la pozele masinilor, daca sunt facute de un profesionist, ar trebui sa te orientezi catre alta. De multe ori, samsarii care aduc masini angajeaza si un fotograf care, de obicei, face pozele in acelasi loc. Cauta mai multe anunturi si daca dai peste acelasi stil de poze, atunci ai in fata ta o masina vanduta de un samsar.

Anunturile postate de samsari arata cam la fel, toate masinile sunt „full” sau „extra full option”, au un singur proprietar, sunt impecabile, recent aduse, au „kilometri reali”, accepta orice test si nu a fost implicata in niciun accident.

 

VIDEOCLIPUL ZILEI