Merita sa-ti cumperi un jump starter? Cum te poate ajuta, de fapt, acesta?

Merita sa-ti cumperi un jump starter? Cum te poate ajuta, de fapt, acesta?

Poate ati auzit de jump starter, insa cati dintre voi stiu ce poate face acesta pentru masina ta si cum te poate ajuta. Merita sau nu sa iti cumperi un jump starter? Iata tot ce trebuie sa stii!

Daca ati luat in considerare cumpararea unui jump starter, insa nu ati stiu exact la ce poate fi folosit, astazi va vom lamuri. Afla daca merita sau nu sa iti cumperi un jump starter si cum te poate ajuta, de fapt, acesta.

Ce este un jump starter?

Pentru cei ce nu stiu, un jump starter este un incarcator pentru bateria masinii, care poate fi util atunci cand masina nu porneste. Stim, puteti pune acumulatorul masinii la incarcat, insa ce faceti daca nu aveti acces la o priza pentru a folosi un redresor auto?

Citeste si: Totul despre bateria la masina! Cinci sfaturi esentiale

Un jump starter este extrem de util atunci cand masina refuza sa mai porneasca si sunteti in mijlocul campului ori intr-o situatie limita si nu aveti cui sa cereti ajutorul. Poate rezolva cu succes situatiile de urgenta.

Practic, jump starterul este un dispozitiv ce „resusciteaza” bateria masinii care moare fara niciun motiv. Asa ca, ar trebui sa luati in considerare cumpararea unui astfel de incarcator.

Merita sau nu sa cumperi un jump starter

Ei bine, in primul rand ar trebui sa stii diferentele intre un redresor auto si un jump starter. Pentru inceput, un redresor este folosit pentru a incarca o baterie descarcata, care necesita mai mult curent electric.

Jump starterul ofera suficient curent pentru pornirea unui autoturism si asista demarorul, iar dupa pornire, acumulatorul masinii se va incarca folosind energia de la motor. Acesta se poate conecta direct la bornele acumulatorului, asa ca nu este necesara scoaterea bateriei de sub capota.

Avantajul unui jump starter este ca poate fi folosit pentru mai multe porniri inainte de a il incarca, permite conectarea cu diferite tipuri de baterii si are dimensiuni compacte.

Daca va place sa plecati cu masina la drum lung, trebuie sa luati in considerare cumpararea unui jump starter, pentru ca acestea pot fi echipate si cu o lanterna LED sau modul SOS. Portabilitatea este cel mai mare avantaj al unui jump starter, asa ca orice sofer trebuie sa ia in considerare cumpararea unuia.

Si daca tot am vorbit de cumparare, trebuie sa stii ca un jump starter poate costa cateva sute de lei si poate ajunge la peste 1.000 de lei, in functie de performantele pe care le ofera. Cei care detin SUV-uri sau masini mari, au nevoie de un jump starter care sa fie compatibil cu modelele de baterii, asa ca asigura-te ca o sa cumperi unul potrivit pentru automobilul tau.

VIDEOCLIPUL ZILEI