Lucruri pe care trebuie sa le respecte soferii masinilor diesel iarna

Lucruri pe care trebuie sa le respecte soferii masinilor diesel iarna

Sfaturi diesel iarna. Masinile diesel sunt cele mai vulnerabile in sezonul rece si pentru asta fiecare sofer trebuie sa respecte un set de reguli in sezonul rece. Autoturismele pe motorina, adica TDI, dCi, TDCi, CDTi, HDi, etc. sunt expuse unor factori de risc.

Sfaturi diesel iarna. Iata ce trebuie sa stii daca si tu ai o astfel de masina

Sfaturi diesel iarna
Sfaturi diesel iarna

Combustibil pentru conditiile de iarna. Unele dintre masinile diesel isi pierd din puterea motorului in momentul in care temperaturile scad si de cele mai multe ori aceasta problema este cauzata de filtrele umede care ingheata.

Problema este una cauzata si de combustibilul din rezervor pe care de multe ori nu il alegem in functie de nevoi, ci de pret. Astfel, recomandarea este de a alege un combustibil special pentru iarna.

Citeste si: Top 5 cele mai bune masini diesel noi, in 2021

Bateria este mult mai solicitata iarna si pornirea motorului necesita un curent de 2-3 mai mare decat vara. Masinile diesel depind foarte mult si de avertizorul de “bujii incandescente”

Cureau de distributie si bujiile. Bujiile reprezinta o problema apasatoare pentru soferii masinilor diesel, iar la frig daca motorul nu porneste egal, ci merge “in 3” este destul de clar ca o bujie incandescenta este afectata.

Sfaturi diesel iarna. In cazul in care se arde una, vom schimba tot setul pentru a scapa de neplaceri. Constructorul recomanda schimbarea curelei la invervale specificate.

In general, valoarea universala acceptata de producatori este de 60.000 de kilometri. Costurile schimbarii curelei de distributie sunt mult mai mici fata de daunele pe care le poate provoca ruperea ei.

Verificarea Antigelului. Intretinerea normala a masinii in service include si verificarea antigelului, insa acest lucru se poate face si de noi prin verificarea nivelului lichidului de racier in vasul de expansiune.

Este foarte important sa nu turnam niciodata antigel sau apa rece in momentul in care motorul este fierbinte. Daca am completat vreodata cu apa in loc de antigel, este indicat sa verificam densitatea.

Sfaturi diesel iarna. Specialistii recomanda tuturor soferilor sa nu actionize “frana de mana” in momentele in care temperaturile coboara sub pragul inghetului si nu este necesar.

In perioadele friguroase este indicat sa lasam masina in viteza in momentele in care masinile nu sunt lasate in portiuni in care ar putea sa plece singure.

In perioada rece, masinile devin mult mai vulnerabile si este bine sa acordam cat mai multa atentie in astfel de momente.

VIDEOCLIPUL ZILEI