Poligon auto Bucuresti. Locurile unde poti sa mergi cu masina legal, chiar daca nu ai permis de conducere

Poligon auto Bucuresti. Locurile unde poti sa mergi cu masina legal, chiar daca nu ai permis de conducere

Te pregatesti sa dai examenul pentru permisul auto, insa ti se pare ca nu stapanesti bine anumite manevre? Poti exersa ceea ce ai invatat la scoala de soferi intr-un poligon, chiar daca nu ai permis de conducere.

Poligon auto Bucuresti. Romanii sunt inventivi si gasesc solutii rapide la orice problema. Multi dintre cei care vor sa exerseze in plus o fac in parcarile supermarketurilor noaptea sau in curtile fostelor fabrici.

Poligon auto Bucuresti. Unde poti sa mergi cu masina legal

Ar fi bine totusi sa evitati sa faceti asta, deoarece daca acele zone sunt considerate drumuri publice, atunci se aplica regulile Codului Rutier.

Altfel spus, in cazul unui incident, distrugere, perturbarea linistii publice sau vatamare corporala, veti rasounde conform prevederilor din Codul Penal si Civil. Scapati de Rutiera, dar ajungeti la tribunal.

Carosabilul, trotoarul, tigolele, statiile de transport in comun, cat si anexele sunt considerate ca facand parte din drumuri publice.

Citeste si: Cod Rutier 2021. Ce amenzi poti lua daca mergi cu permisul expirat si n-ai un motiv intemeiat pentru asta

Exista insa poligoane si parcari private in care organele de control nu exercita jurisdictie, dar acestea sunt bine delimitate de porti, garduri, insemne sau bariere. Deci, daca vreti sa va exersati talentul de sofer, pe acestea ar trebui sa le alegeti!

“Daca poligonul este inchis circulatiei publice, eventual cu o bariera, nu este drum public si in acest caz poate sa conduca oricine, fie ca are sau nu permis”, a declarat pentru auto-bild.ro un politist de la circulatie.

Poti conduce in poligon fara permis?

In multe poligoane din tara accesul este gratuit, in timp ce pentru altele puteti folosi zona in schimbul unei sume modice. Poligonul Ilioara din Bucuresti este deschis in fiecare zi, chiar si in weekend, de la 08.00 la 20.00, iar intrarea este 6 lei. Astfel, cei care isi doresc sa invete sa sofeze trebuie sa scoata din buzunar 12 lei pentru o sedinta de doua ore.

Intr-un poligon, poate conduce oricine, fie ca detine sau nu permis de conducere, indiferent de varsta. Este insa necesar ca cel care conduce masina sa fie supravegheat de o persoana care detine permis auto.

Poligonul este destinat pentru a invata plecarea de pe loc, pentru a efectua viraje si pentru a invata manevrele de garare, parcare, intoarcere si mers cu spatele.

Cei care sunt prinsi conducand fara permis auto risca dosar penal si chiar pedeapsa cu inchisoarea. „Conform art. 335 din Codul penal, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de catre o persoana care nu detine permis de conducere se pedepseste cu inchisoarea de la unu la 5 ani”.

Daca nu ai insa rabdare sa implinesti 18 ani, exista cateva masini pe care le poti conducere incepand cu varsta de 16 ani. Potrivit legislatiei in vigoare, singurul lucru necesar este un atestat obtinut de la o scoala de soferi autorizata. Iata zece masini superbe, pe care le poti conduce fara permis auto!

VIDEOCLIPUL ZILEI