Fumatul interzis in masina, daca la bord se afla minori sau femei insarcinate

Fumatul interzis in masina, daca la bord se afla minori sau femei insarcinate

Un proiect legislativ a starnit rumoare printre soferi. Pe langa situatia prevazuta deja de lege, prin care se interzice fumatul in masinile de serviciu, o noua dispozitie ar putea interzice fumatul la volan si in alte cazuri.

Deputatul USR Tudor Pop a declarat public ca a depus deja proiectul de lege prin care fumatul sa fie interzis in masini si in parcuri in care se afla minori sau femei insarcinate. De asemenea, proiectul prevede comercializarea tigarilor doar in tutungerii si eliminarea lor din magazine si supermarketuri.

Politicianul catalogheaza aceasta masura ca fiind una de „mega bun simt” si afirma ca propunerea legislativa este sustinuta de 82% dintre alegatorii partidului sau.

Am facut o serie de gesturi normale pentru o tara care se doreste altfel civilizata, care practic, ne da si noua dar mai ales copiilor si adolescentilor o sansa la o sanatate mai buna si la o alegere mai in cunostinta de cauza, nu la una viciata de tot felul de minciuni frumos, ba chiar artistic impachetate.”, a declarat Pop.

Initiativa legislativa care sustine interzicerea fumatului in autovehiculele in care se afla minori sau femei insarcinate va fi pusa in dezbateri in perioada urmatoare si supusa la vot. 

In cazul in care va fi adoptata, dispozitiile legii vor intra in vigoare la sase luni de la publicarea ei in Monitorul Oficial.

VIDEOCLIPUL ZILEI