Fisa inmatriculare auto. Descarca modelul PDF

Fisa inmatriculare auto. Descarca modelul PDF

Nu toti soferii stiu totul despre fisa de inmatriculare auto. Cum arata aceasta si cum trebuie completata corect? Iata ce trebuie sa stii!

Fisa de inmatriculare auto 2021. Pentru ca nu toti soferii stiu totul despre fisa de inmatriculare, am decis sa lamurim lucrurile. Iata cum arata si cum trebuie completata corect fisa de inmatriculare auto. Ce trebuie sa stie orice sofer?

Ce este fisa de inmatriculare auto 2021 si cand aveti nevoie de acest document?

Fisa de inmatriculare auto 2021. Mai intai, haideti sa vedem ce este exact fisa de inmatriculare auto. Pentru cei ce nu stiu, fisa de inmatriculare auto reprezinta documentul in care sunt trecute toate datele masinii, dar si datele vanzatorului cat si cele ale cumparatorului. Poti gasi modelul de fisa de inmatriculare auto aici.

Citeste si: Inmatriculare auto 2021. Acte necesare si cum trebuie sa arate dosarul complet

Fisa de inmatriculare auto 2021. Documentul se completeaza la masina de scris sau calculator, niciodata de mana, si arata ca un formular.

In partea de sus se completeaza datele cumparatorului, sectiunea din mijloc se completeaza datele vanzatorului, iar in partea de jos sunt scrise datele masinii.

Trebuie sa stiti ca fisa de inmatriculare auto trebuie sa contina aceleasi date ca si contractul de vanzare-cumparare auto. Mai mult, aceasta trebuie sa fie stampilata de catre unitatile de taxe si impozite.

Fisa de inmatriculare auto se foloseste daca doriti sa cumparati o masina din afara tarii, iar aceasta trebuie inmatriculata pentru prima data.

Inscriere auto atunci cand mosteniti o masina sau cand schimbati domiciliul

Fisa de inmatriculare auto 2021. Si daca ati cumparat o masina din afara orasului si vreti sa o inmatriculati pe numele dumneavoastra, trebuie sa stiti ca veti avea nevoie de fisa de inmatriculare auto completata.

In cazul in care v-ati schimbat domiciliul intr-o alta localitate, trebuie sa procedati la fel si sa completati o fisa de inmatriculare.

Nu aveti nevoie de fisa de inmatriculare auto atunci cand cumparati un automobil dintr-un oras si urmeaza sa o inscrieti tot in acelasi oras, sau atunci cand vreti sa inmatriculati o masina noua.

In cazul in care ati mostenit un autovehicul, fisa de inmatriculare se realizeaza intre persoana decedata si persoana care mosteneste in totalitate vehiculul.

Fisa de inmatriculare auto 2021. Daca, de exemplu, masina ramane fratilor si mamei, se realizeaza o procura prin care partile renunta la toate drepturile, astfel incat masina sa aiba un singur proprietar.

Dupa ce ati rezolvat cu procurile, veti primi o singura stampila din partea DITL (Directia de Impozite si Taxe Locale) si masina va fi inregistrata pe numele noului proprietar.

Cum procedam atunci cand ne schimbam domiciliul?

Fisa de inmatriculare auto 2021. Lucrurile se complica un pic atunci cand posesorul unui autovehicul isi schimba domiciliul si vrea sa isi inmatriculeze masina intr-un alt oras.

In primul rand, trebuie sa stiti ca atunci cand va schimbati domiciliul, trebuie sa schimbati adresa pentru plata impozitelor pe bunurile pe care le detineti, lucru care se aplica si in cazul unui autovehicul.

Daca ati schimbat adresa din buletin sau cartea de identitate, va trebui sa schimbati si adresa din talonul masinii, iar pentru a face acest lucru va trebui sa completati o fisa de inmatriculare ce va avea acelasi titular pentru vanzator si cumparator.

Pasul urmator este sa stampilati fisa de inmatriculare auto cu o stampila de la Directia de Impozite si Taxe Locale din orasul din care v-ati mutat, iar a doua stampila va fi de la Directia de Impozite si Taxe Locale din orasul in care v-ati mutat domiciliul.

Sa nu va pierdeti rabdarea, pentru ca o sa dureze aproximativ 15 zile pentru a obtine a doua stampila.

VIDEOCLIPUL ZILEI