Decizie radicala luata de Ferrari. Ce a ajuns sa construiasca pe timp de epidemie

Decizie radicala luata de Ferrari. Ce a ajuns sa construiasca pe timp de epidemie

Ferrari ia parte direct in cursa de combatere a epidemiei de coronavirus si a inceput productie de valve si piese pentru ventilatoarele medicale si mastile de respirat.

In fabrica Ferrari, unde se construiau, de obicei, prototipuri auto, a inceput productia de valve speciale pentru ventilatoarele medicale si pentru mastile de scufudari Mares, producator care a facut masti de urgenta pentru pacientii cu probleme respiratorii grave. 

Familia care detina compania Ferrari a donat peste 10 milioane de euro si 150 de ventilatoare pentru combatarea coronavirusului in Italia, mesajul fiind postat pe pagina de oficiala a Formulei 1. 

Ferrari produce valve speciale pentru ventilatoarele medicale 

Familia Agnelii, care detine Ferrari, FIAT Chrysler, dar si echipa de fotbal Juventus Torino, a luat decizia de a construi valve speciale pentru ventilatoare medicale care ajuta pacientii in stare grava sa respire. Ferrari produce piese si pentru compania Solid Energy, care transforma mastile de snorkelink in masti de protectie pentru cadrele medicale care ingrijesc pacientii infectati cu COVID-19. 

Citeste si: Ce inseamna, de fapt, Pachet M Sport, Sport Line sau Luxury Line la gama BMW

Bilant negru in Italia 

Serviciul italian de Protectie Civila a anuntat ieri seara ca bilantul epidemic este de 24.648 de morti, iar numarul total al cazurilor de infectare cu noul coronavirus raportate pana acum a ajuns la 183.957.

In ultimele 24 de ore, s-au inregistrat 2.779 de noi cazuri confirmate si 534 de decese, potrivit Serviciului italian de Protectie Civila, citat de cotidianul La Stampa.

Sezonul de Formula 1 2020 ramane suspendat 

Sezonul de Formula 1 2020 va ramane suspendat dupa ce echipele au ajuns la un acord comun ca acest shutdown sa fie considera pauza normala de vara. dar oficialii F1 nu au anuntat nimic in ceea ce priveste un nou calendar de curse. 

FIA spera sa dea startul noului sezon pana la finalul lunii mai. Prima etapa ar fi trebuit sa aiba loc pe 15 martie, in Australia. Mai apoi au fost amanate si cursele din Bahrain si Vietnam, care fusesera programate initial pe 20-22 martie, respectiv 3-5 aprilie.

 

 

VIDEOCLIPUL ZILEI