Decizie importanta. Cum vor moldovenii sa scape de aglormeratia de la vami!

Decizie importanta. Cum vor moldovenii sa scape de aglormeratia de la vami!

Timpul petrecut la vama de catre transportatorii de marfuri se va reduce substantial dupa ultima decizie a guvernantilor, care le ofera posibilitatea conducatorilor auto sa isi programeze iesirea din tara.

Totul se petrece in Republica Moldova, acolo unde, dupa un acord intre Serviciul Vamal si USAID, un program de dezvoltare american. Dupa ce totul va intra in linie dreapta, conducatorii autor de peste Prut vor reusi sa-si programeze iesirea cu ajutorul dispozitivelor mobile.

Transportatorii de marfuri isi vor putea rezerva in prealabil timpul de traversare a frontierei, ceea ce va reduce substantial aglomerarile si va fluidiza traficul. Aplicatia va putea fi accesata prin intermediul tuturor dispozitivelor electronice disponibile (calculator, tableta, telefon mobil). Astfel, traficul de la vamile Republicii Moldova va fi fluidizat in mod simtitor, iar timpul pierdut de transportatori la granita va fi infinit mai scurt.

Asistenta Programului USAID se extinde si asupra proiectului de modernizare a paginii web a Serviciului Vamal, precum si a Centrului Unic de Apel.

VIDEOCLIPUL ZILEI