De ce serviciul de echilibrare a rotilor este esential pentru buna functionare a masinii?

De ce serviciul de echilibrare a rotilor este esential pentru buna functionare a masinii?

În mod ideal, greutatea anvelopei și a jantelor ar trebui să fie distribuită uniform în jurul axelor pentru ca tu să ai parte de călătorii liniștite și în siguranță. Dacă acest lucru nu se întâmplă, și distribuția greutății este inegală, atunci ai parte de un „dezechilibru” ce îi poate dăuna mașinii și confortului pe care îl vei resimți la volan. Acest „dezechilibru” devine vizibil în mișcare, deoarece anvelopele mașinii tale nu se rotesc cum trebuie.

Pentru a te asigura că ai un control bun al mașinii și ești în siguranță pe șosea, trebuie să ai roțile echilibrate în mod regulat. Echilibrarea corectă a roților este foarte importantă pentru performanța și eficiența mașinii tale.

De ce apar dezechilibre?

Dezechilibrele roților apar de obicei atunci când banda de rulare a anvelopei se uzează inegal. Acest lucru se datorează în principal condițiilor de drum (gropi, borduri) dar și comportamentului individual de conducere. Manevrele de frânare severe, virarea rapidă etc. contribuie la uzura canelurilor și a nervurilor de pe banda de rulare a anvelopei la viteze diferite.

În acest caz, ești nevoit să mergi la service-ul de anvelope în care ai încredere și să îți echilibrezi corect roțile! Dezechilibrul trebuie compensat prin adăugarea de greutăți jantei, astfel încât roata să se echilibreze uniform și pentru a preveni uzura mai rapidă a profilului.

Cand ar trebui sa imi echilibrez anvelopele?

Ar trebui să îți verifici roțile de eventuale nereguli în fiecare lună. Nu există o formulă fixă pentru momentul în care anvelopele ar trebui echilibrate. Cu toate acestea, este absolut necesar să îți echilibrezi roțile atunci când îți montezi anvelope noi pe mașină.

Echilibrarea este inclusă în toate service-urile, ca parte a serviciului de montare a anvelopelor. Prin echilibrare, te asiguri că roțile funcționează întotdeauna fără probleme și fără cusur. De asemenea, dacă observi anomalii în manevrarea mașinii, cum ar fi vibrații vizibile ale volanului, înseamnă că este timpul să faci o vizită la un service specializat în anvelope.

Un dezechilibru în anvelope poate fi detectat prin următoarele semne:

– Volanul începe să vibreze la o viteză de 90-120 km / h
– Contactul anvelopelor cu suprafața drumului se diminuează

Cum sunt echilibrate anvelopele?

De ce serviciul de echilibrare a rotilor este esential pentru buna functionare a masinii?

Echilibrarea roților trebuie făcută numai de persoane calificate care dispun de echipament specializat. La urma urmei, este pentru siguranța ta, confortul simțit la volan și kilometrajul roților.

Service-urile folosesc de obicei metoda staționară pentru echilibrarea roților. Acest lucru se face prin prinderea roții într-o mașină de echilibrare ce o rotește continuu până ce senzorii speciali verifică janta și profilul anvelopei pentru nereguli. Dacă se detectează un dezechilibru, greutăți mici sunt atașate pe jantă în puncte specifice. După montarea greutăților specifice, roata va fi în perfectă stare de funcționare și perfect echilibrată.

O echilibrare a roților este deosebit de importantă pentru ca mașina să funcționeze în parametrii optimi și o verificare periodică a roților este esențială pentru a afla când este necesar să o faci!

VIDEOCLIPUL ZILEI