De ce se opreste motorul in mers? 5 factori care duc la aceasta problema

De ce se opreste motorul in mers? 5 factori care duc la aceasta problema

Oprirea motorului in mers nu este ceva ce am vrea sa ni se intampla, dar anumite defectiuni pot duce la aceasta problema. Pentru a o evita, ar trebui sa stii care sunt cei 5 factori care duc la oprirea motorului.

Niciun sofer nu vrea ca motorul masinii sale sa se opreasca in mers, asa ca daca ai patit acest lucru, ar trebui sa stii ce defectiuni duc la aceasta problema. Iata care sunt cei 5 factori care duc la oprirea motorului in mers si ce trebuie sa stii despre aceste probleme.

Cum procedezi in cazul in care masina se opreste in mers

In primul rand, atunci cand motorul se opreste in mers, acest lucru inseamna ca se va opri si servodirectia. Drept urmare, volanul va putea fi miscat mult mai greu, asa ca trebuie sa depui un pic mai mult efort. Trage de volan in partea dreapta, pentru a putea iesi de pe carosabil sau pentru a putea aduce masina cat mai aproape de bordura.

Citeste si: Pareri decarbonizare motor? Merita sa faci asa ceva?

In cazul in care te afli in afara orasului, pe un drum national sau pe autostrada, nu frana brusc masina. Totodata, pedala de frana va trebui apasata mult mai puternic, fiindca pompa de servofrana nu va mai functiona.

Nu uita de luminile de avarii, pentru ca acestea sunt esentiale atunci cand masina ta are o defectiune. Trebuie sa ii avertizezi pe ceilalti participanti la trafic si poate unul dintre soferii care trec pe langa tine iti poate da o mana de ajutor.

Bineinteles, dupa ce ai oprit masina in siguranta, nu ar fi rau sa repornesti motorul si sa vezi daca acesta merge. Cei care au intampinat astfel de probleme au putut reporni motorul si acesta a functionat fara probleme. Totusi, dupa ce ai reusit sa il repornesti, fa o programare la un service.

5 defectiuni care duc la oprirea motorului in mers

Prima problema cu care incepem este legata de o pompa de combustibil defecta ori probleme cu sistemul de alimentare. Acest lucru inseamna ca nu ajunge destul combustibil la motor, iar asta duce la oprirea acestuia. Bineinteles, sistemul de alimentare al masinii nu include doar pompa de combustibil, asa ca ar fi indicat sa verifici si conductele de combustibil, pentru ca pot aparea fisuri.

ECU (engine control unit) este creierul motorului, iar acesta transmite motorului comenzile pentru a functiona la nivel optim. Daca acest calculator de injectie se strica, atunci motorul nu va mai primi destul combustibil si se poate opri.

Alternatorul gestioneaza alimentarea cu energie electrica a masinii tale, adica are rolul de a converti energia mecanica in energie electrica, livrand-o sub forma de curent alternativ. Mai departe, are rolul de a produce energie electrica de pana la 2 kW pentru consumatori, dar si sa incarce acumulatorul. Defectiunile la alternator pot cauza si oprirea masinii in timpul mersului.

Senzorul de pozitie al arborelui cotit gestioneaza pozitia si viteza de rotatie, iar informatiile sunt transmise catre calculatorul ECU. Daca acest senzor se strica, vei observa ca masina nu mai accelereaza constant, motorul nu porneste sau se opreste in mers.

O ultima cauza ar fi ca ai uitat sa alimentezi cu carburant. In cazul in care ai uitat si rezervorul este gol, atunci motorul masinii se va opri. Daca ai alimentat de curand si masina s-a oprit, atunci s-ar putea sa ai o problema cu rezervorul, asa ca acesta trebuie neaparat verificat!

VIDEOCLIPUL ZILEI