Cum sa ai grija de masina in anotimpul rece. 5 sfaturi practice

Cum sa ai grija de masina in anotimpul rece. 5 sfaturi practice

Sezonul rece se aproprie cu pasi repezi, asa ca si masina ta are nevoie de o anumita pregatire. Iata cum sa ai grija de masina in anotimpul rece, x sfaturi practice pe care sa le iei in considerare.

Masina ta are nevoie de pregatiri atunci cand sezonul rece se apropie, pentru ca nu ai vrea sa se defecteze atunci cand iti este lumea mai draga. Iata X sfaturi practice pe care sa le iei in considerare si ce trebuie sa stii.

Cand se monteaza anvelopele de iarna?

Inainte de toate, vom incepe cu anvelopele de iarna, pentru ca ele intra in contact cu un carosabil umed sau acoperit cu gheata ori zapada. Tocmai de aceea, orice sofer trebuie sa stie cand se monteaza anvelopele de iarna.

Citeste si: Piesele care ingheata cel mai rapid iarna la o masina

Asadar, cand temperaturile scad sub 7 grade Celsius, atunci trebuie sa iei in considerare montarea anvelopelor de iarna. Chiar daca acest lucru se intampla doar noaptea, anvelopele de iarna trebuie pregatite si montate pe masina.

Nu uita ca materialul anvelopelor de iarna este mai moale, iar daca pleci cu masina la munte, sigur o sa fie mai frig, iar tu si familia ta o sa circulati in deplina siguranta.

5 sfaturi practice pentru a avea grija de masina ta in anotimpul rece

In primul rand, ne ocupam de sistemul de franare al masinii. Nu uita ca daca este foarte rece, atunci nu trebuie sa tragi frana de mana peste noapte. Placutele si etrierul vor ingheta, iar a doua zi vei avea dificultati in a le debloca.

Parbrizul va ingheta, iar acest lucru inseamna ca atunci cand vei incerca sa il cureti cu ajutorul stergatoarelor, motorul electric se paote arde ori tijele pot ceda definitiv. Sfatul nostru este sa pornesti motorul, sa dai drumul la dezaburire, iar apoi sa iesi afara din masina si sa cureti parbrizul cu o racleta.

Chiar daca nu le dai importanta atata de mare, chederele masinii pot suferi si ele pe timp de iarna. Acestea pot ingheta, se pot lipi de usa si se pot misca din pozitia normala. Drept urmare, umezeala se infiltreza in chedere, iar inghetul duce la pierderea etanseitatii si rugina isi poate face aparitia. Poti evita acest lucru daca le ungi cu o solutie speciala pe baza de silicon.

Oglinzile laterale pot si ele ceda pe timp de iarna, pentru ca apa se va aduna in carcasa. Este indicat sa nu misti pozitia oglinzilor pana ce acestea nu sunt dezghetate complet, pentru ca risti sa defectezi motorasul sau rotile dintate care sunt fabricate din plastic.

Si geamurile laterale ale masinii pot fi afectate de sezonul rece. Este recomandat sa nu folosesti geamurile pana ce acestea nu sunt complet dezghetate de la soare sau de la caldura din masina.

VIDEOCLIPUL ZILEI