Cum putem fi despagubiti dupa ploaia inghetata? Ce pasi trebuie sa urmam

Cum putem fi despagubiti dupa ploaia inghetata? Ce pasi trebuie sa urmam

Fenomenul meteo extreme de rar petrecut in ultima saptamana in Bucuresti a provocat daune importante pentru foarte multi dintre soferii din capitala, fiind avariate nu mai putin de 759 de autoturisme din cauza copacilor doborati de vant si de greutatea stratului de gheata depus pee i.

Vremea s-a incalzit in ultimele zile, insa pericolul nu a trecut complet, deoarece gheata nu s-a topit in totalitate si in continuare exista riscul ca mai multi copaci sa se prabuseasca.

Cei care au fost afectati de acest fenomen vor trebui sa plateasca scump din propriul buzunar, in special daca nu au asigurare Casco in care sa fie specificata clauza de riscuri de calamitati naturale. Totusi, Primariile din sectoarele 4 si 6 au anuntat ca ii vor ajuta pe cei care au probleme astfel incat sa fie solutionate toate cererile in regim de urgenta.

Soferii afectati din Sectorul 4 pot merge la sediul primariei cu nota de constatare intocmita de Politia Locala, iar juristii vor oferi suportul necesar pentru intocmirea unui dosar de despagubire, astfel incat cererile sa fie solutionate in regim de urgenta.

Cei care au avut probleme in Sectorul 6 pot fi despaguibiti de administratia locala daca se vor adresa instantelor de judecata, dar primarul, Gabriel Mutu, a anuntat ca acest lucru se va face doar in cazul masinilor peste care au cazut arbori marcati si netoaletati.

Persoanele afectate de acest fenomen care vor sa cheme autoritatile in instant pentru a cere despagubirile aferente trebuie sa urmeze mai multi pasi importanti.

Primul pas este ca persoanele pagubite sa adune dovezi cu privire la producerea evenimentului dupa care sa faca o sesizare catre Politia Rutiera – Biroul Accidente Usoare de unde vor obtine o autorizatie pentru reparea autovehiculului. 

Al treilea pas este cel de evaluare a prejudiciului, iar cei pagubiti ar trebui sa mearga la un service pentru a stabili acest lucru, iar in cele din urma sa depuna o cerere de despagubire catre persoana responsabilla.

Daca un arbore cazut se afla pe o proprietate privata, cel care detine terenul-imobilul respectiv va raspunde pentru prejudicial creat. In cazul in care arborii se aflau pe domeniul public va fi trasa la raspundere Unitatea Administrativ Teritoriala pentru prejudicial creat.

Reamintim faptul ca la finalul saptamanii precedente asupra Bucurestiului s-a abatut o ploaie inghetata care a tinut mai multe zile a provocat daune importante in urma prabusirii mai multor arbori sau stalpi de electricitate din cauza greutatii.

VIDEOCLIPUL ZILEI