Cum ne ferim de un samsar ? Cele mai dese minciuni auzite cand vrem sa cumparam o masina

Cum ne ferim de un samsar ? Cele mai dese minciuni auzite cand vrem sa cumparam o masina

Cum ne ferim de samsari ? Cele mai dese minciuni spuse

Samsarii romani se folosesc de orice metoda pentru a putea castiga 100-200 de euro de pe urma unei masini aduse din strainatate. Fara pic de reumascare, samsarii ne mint cu texte pregatite foarte bine inainte de intalnire.

In luma samsarilor exista doar masini perfecte, ieftine, kilometri putini si conduse de batrani pe autostrazile perfecte din Germania. Masinile nu au avut accidente si au fost duse doar la reprezentanta.

 1. Nu bate, nu troncane.

Cel mai des vom auzi celebrul „nu bate, nu troncane”. Toate masinile aduse de samsari au cativa ani vechime, dar cu toate astea nu bat si nu trocane. Masinile aduse de samsari sunt insa in general uzate, iar unele din ele chiar modificate in urma unor accidente.

2. Are kilometri reali

Nu exista samsar in Romania care sa nu spuna ca masina are kilometri reali. Samsarii umbla de multe ori la kilometraj pentru a castiga cateva sute de euro. Masina are poate 200.000 de kilometri, dar daca verificam pe mai multe site-uri e posibil sa o gasim fie cu 180.000, fie cu 220.000. E bine sa punem cateva intrebari despre fostii proprietari, sa intrebam de istoric, deoarece astfel de lucruri ii pot pune in incurcatura pe samsari.

3. Masina e full option

Samsarii scriu des in anunturi ca masina e full option, dar inainte de achizitiona masina e bine sa verificam toate functiile. De la navigatie pana la cotiere sau alte gadgeturi care intra in “full option”.

4. A avut-o un batran in Germania si a mers doar pe autostrada

Una dintre cele mai comune minciuni in lumea samsarilor este legata de proprietarul anterior. Cei mai multi spun ca masina a apartinut unui batran care a avut grija perfect de masina si nu s-a plimbat cu ea prin toate gropile.

Totusi, acest lucru il putem deduce simplu dupa numarul de kilometri. Daca masina trece bine de 150.000 de kilometri e clar ca a fost utilizata de o persoana activa si nu de un batran care in mod normal o scoate din garaj pentru deplasari scurte si destul de rare. E greu de crezut ca un pensionar poate conduce constant sute de kilometri.

 5. Nu a avut accidente

O alta vorba sfanta in lumea samsarilor este legata de istoricul masinii. Toti vor spune ca nu a fost implicata in accidente, dar daca vom verifica atent vopseaua, usile, aripile sau farurile putem sa depistam rapid un posibil accident in trecut.

Samsarii nu se vor feri niciodata sa minta pentru cateva sute de euro in plus,  iar pentru a combate cat mai bine astfel practici e bine sa verificam toate detaliile la achizitionarea unei masini.

VIDEOCLIPUL ZILEI