Cum iti dai seama ca iti cedeaza cutia de viteze

Cum iti dai seama ca iti cedeaza cutia de viteze

O cutie de viteze care cedeaza este cosmarul oricarui sofer, insa se poate intampla oricui asa ca nu ar fi rau sa stii care sunt semnele care te anunta ca se va intampla acest lucru. Iata cum sa iti dai seama ca iti cedeaza cutia de viteze.

Defectarea cutiei de viteze inseamna si costuri destul de mari pentru posesorii de automobile. Preventia este cel mai bun lucru, insa pentru a il face trebuie sa stii care sunt semnele ce te anunta ca se va intampla ceva cu cutia de viteze a masinii tale. Iata cum sa iti dai seama ca iti cedeaza cutia de viteze.

Care este cel mai intalnit simptom al unei cutii de viteze defecte?

Poate cel mai des intalnit simptom al unei cutii de viteze defecte este faptul ca nu poti trece dintr-o treapta in alta. Acest lucru ne da de gandit, asa ca nu mai sta pe ganduri si fugi la un service, in caz ca si tu ai patit asta!

Citeste si: Ce reprezinta anumite zgomote pe care le auzi la masina. Cum se aude o bieleta sau o cutie de viteze defecta

Daca observi ca atunci cand vrei sa cuplezi intr-o pozitie inferioara sau superiora intampini rezistenta, este un semn clar ca urmeaza sa ai probleme cu cutia de viteze a masinii tale. Ai mare grija pentru ca aici este in joc si siguranta ta!

Atunci cand cutia pur si simplu sare din viteza, este un alt semn ca ai probleme la masina ta. Se poate intampla cand esti in trafic sau atunci cand efectuezi o depasire, asa ca nu te juca si du masina la un service.

Cum sa iti dai seama ca o sa cedeze cutia de viteze a masinii?

Daca atunci cand schimbi vitezele, aceasta scoate sunete ciudate, e clar ca sunt ceva probleme pe acolo. Poti pati ca in cazul de mai sus, iar solutia este vizita la un service auto.

Daca simti un miros ciudat, acesta poate fi si de la transmisia masinii tale, care urmeaza sa cedeze. Imbinarile aluneca si se pot arde, iar in urma acestui incident vei simti si un miros ciudat. Verificati si nivelul lichidului de transmiei, pentru ca daca este scazut, atunci este un semn care anunta o defectiune.

De asemenea, daca uleiul de transmisie are o culoare inchisa, ar trebui sa te intrebi de ce este asa. Trebuie sa stii ca un ulei de transmisie care functioneaza in conditii optime este de culoare rosu aprins, transparent si are un gust usor dulceag.

Cand te confrunti cu scurgeri ale uleiului de transmisie, atunci sigur ai ceva probleme la masina. Din acest motiv, trebuie sa te asiguri tot timpul ca nu sunt pete de lichide pe sub automobilul tau. Verifica periodic, pentru ca acestea anunta de obicei si defectiuni ale masinii!

Mai pot aparea si probleme electrice, insa aceste defectiuni se rezolva destul de repede, iar costurile nu sunt atat de mari. Totodata, poti avea probleme cu garnitura, care se poate inlocui foarte usor, dar doar atunci cand te duci imediat la service!

VIDEOCLIPUL ZILEI