Cum dezaburesti parbrizul rapid pe perioada iernii. Specialistii de la NASA vin cu sfaturi pretioase.

Cum dezaburesti parbrizul rapid pe perioada iernii. Specialistii de la NASA vin cu sfaturi pretioase.

Vremea s-a racit brusc in ultimele zile in Romania si vom avea parte de o serie de probleme la masina, dar si la volan dupa acest moment care indica venirea iernii. Cand temperaturile scad rapid, aburirea parbrizului devine o problema frecventa si enervanta pentru foarte multi dintre soferi.

De cele mai multe ori ne trezim dimineata si vrem sa plecam rapid la munca pentru ca deja suntem in criza de timp, insa parbrizul aburit ne impiedica sa facem acest lucru. Dezaburirea geamurilor nu se face foarte greu, dar intr-o dimineata de luni fiecare secunda conteaza. In general, toti soferii folosesc sistemul de ventilatie al masinii pentru a rezolva aceasta problema care enerveaza destul de mult.

Cum dezaburesti pabrizul rapid

Mark Rober, fost inginer la NASA, a vrut insa sa se convinga singur care sunt cele mai rapide metode de dezaburire a parbrizului si a gamurilor si a luat masuri stiintifice. Americanul a analizat tot felul de combinatii de masuri si factori care ajuta la o dezaburire cat mai rapida a parbrizului si a incercat sa gaseasca o combinatie optimia ca lucrurile sa mearga cat mai repede.

Fostul inginer de la NASA s-a filmat si a postat clipul pe YouTube pentru a putea ajuta soferii din intreaga lume care au astfel de probleme.

Materialul realizat de Rober este unu complex, insa pentru cei care nu au rabdare sau nu inteleg limba engleza vom pune la dispozitie ideea la care a ajuns americanul dupa propriile experiente:

• Ventilatorul la putere maxima
• Caldura la putere maxima
• Aerul conditionat pornit
• Recircularea aerului oprita
• Geamurile deschise putin

Sfaturile fostului expert de la NASA merita incercate de fiecare data cand avem probleme cu dezaburirea parbrizului, deoarece pare sa fie cea mai buna solutie cu privire la problemele de acest gen. Soferii din Romania sunt printre cei mai afectati de aburirea parbrizului, in conditiile in care ne aflam timp de aproximativ 6 sase luni in conditii de frig si ger.

VIDEOCLIPUL ZILEI