Cum arata un contract de vanzare cumparare auto din Germania

Cum arata un contract de vanzare cumparare auto din Germania

Daca iei in considerare cumpararea unei masini second hand din Germania, atunci trebuie neaparat sa stii cum arata un contract de vanare cumparare. Iata ce trebuie sa stii inante sa te duci sa iti cumperi masina visurilor tale.

Cu totii visam sa ne cumparam masina visurilor, asa ca daca si tu iei in considerare si vrei sa pleci in Germania pentru a iti achizitiona un automobil, ar fi bine sa te pregatesti temeinic. Iata cum arata un contract de vanzare cumparare auto din Germania si ce trebuie sa stii despre el.

La ce trebuie sa fii atent cand cumperi o masina second hand din Germania

Inainte sa pleci si sa semnezi contractul de vanzare cumparare, ar fi bine sa fii atent la cateva aspecte pentru a nu fi pacalit! Mai intai, ia in considerare cumpararea unui automobil de la un autohaus. Daca totusi nu vrei, ar fi bine sa te intalnesti cu proprietarul masinii intr-un cadru organizat, nu vreo alee laturalnica.

Citeste si: Top 5 cele mai fiabile masini second hand pe care sa le cumperi in 2020

Bineinteles, sigur vei negocia pretul masinii pe care vrei sa o cumperi. In cazul in care cumparatorul lasa din pret fara sa spuna ceva si mult prea mult decat ar trebui, pune-ti un semn de intrebare si gandeste-te de ce face acest lucru.

Cineva care stie ca vine o masina cu probleme, este dispus sa lase cat mai mult din pret, numai sa scape de automobilul buclucas. Nu vrei sa cumperi o astfel de masina, asa ca tine minte si acest aspect!

Cum arata un contract de vanzare cumparare a unei masini second hand din Germania?

Acum ca am ajuns si la partea unde faci plata, ar trebui sa stii ca plata ar trebui facuta prin virament bancar. Evita sa faci plata cash, pentru ca unii cumparatori care vor sa te pacaleasca vor sa isi ascunda datele de identitate pentru a nu putea identificati ulterior.

Mai departe, trebuie sa stii cum arata un contract de vanzare cumparare (fahrzeug kaufertrag) in Germania. Mai intai, trebuie sa stii ca acesta contine datele vanzatorului, precum numele si prenumele, adresa, tara, data nasterii si codul numeric personal. Pe urma, avem o rubrica pentru cumparator, unde acesta trebuie sa completeze aceleasi date ca si vanzatorul.

Mai departe, vorbm despre tipul autovehiculului, adica marca si tipul, VIN sau numarul de identificare, anul fabricatiei, capacitatea motorului, numarul de inregistrare si kilometraj. Dupa aceea, este specificat pretul de achizitie, dar si o garantie cum ca vehiculul este proprietate nerestrictionata si fara drepturi de terta parte.

Totodata, vanzatorul garanteaza faptul ca autovehiculul pe care il vinde este fara accidente sau alte daune, detine motorul original, cutia de viteze si transmisia originale, si poate fi utilizat fara a fi un pericol pentru pasageri.

Contractul de vanzare cumparare se incheie cu semnaturile vanzatorului si cumparatorului, dar si data la care a fost incheiat!

VIDEOCLIPUL ZILEI