De ce ai nevoie de o copertina auto?

De ce ai nevoie de o copertina auto?

Atunci cand vorbim despre grija pentru automobilele noastre ne gandim la mai multe aspecte. Unul dintre ele este garajul. Foarte multi nu dau importanta acestui element din viata masinii lor. Cele mai multe dintre masini sunt tinute in parcari in fata blocului si chiar daca exista o curte cu garaj, masinile sunt lasate intotdeauna in fata portii sau in afara garajului. Si ma intreb de ce. Exista foarte multi oameni care si-ar dori un garaj pentru masinile lor, insa nu au spatiul necesar.

Garajul este necesar pentru ca astfel masina este protejata de soare, de intemperii, de zgarieturile vecinilor draguti, de copii neatenti care iti lipesc mingea de masina sau alte aspecte care iti pot afecta automobilul. Foarte multi soferi intreaba cum ar putea soarele sau ploaia afecta masina, iar pentru asta exista un singur raspuns: este vorba de caroseria masinii.

Caroseria masinii se va uza peste masura, in timp, daca este tinuta foarte multa vreme in soare sau in ploaie si nu este curatata corespunzator sau protejata cu solutii care sa pastreze intacta vopseaua si sa nu se ajunga in cazurile in care aceasta este mancata de rugina.

Asa ca daca iti doresti un garaj, dar tot ce ai este un loc de parcare sau un spatiu al tau in care iti lasi masina, poti cumpara o copertina auto care sa inlocuiasca garajul despre care vorbim.

1. Care sunt avantajele unei copertine auto?

Asa cum spuneam mai sus, razele de soare nu mai afecteaza vopseaua. Aceasta nu se va matui in timp si nu se va deteriora mai repede decat ar trebui. De asemenea, o copertina auto te poate proteja de ploaia cu particule de praf sau de grindina.

Asa cum stim, unele parcari in Bucuresti au in preajma pomi, iar pomii secreta niste substante care se scurg, in timp, pe automobilul nostru. De aceea, o copertina auto ne ajuta sa protejam caroseria masinii pe o perioada mai lunga de timp.

2. Ce presupune a avea o copertina auto?

Daca vom folosi aceasta copertina auto in curtea casei vom avea nevoie de autorizatie de constructie, chiar daca poate parea destul de ciudat. Daca vorbim despre locurile de parcare inchiriate, ar trebui sa oferiti cateva raspunsuri in fata administratiei domeniului public. Aceasta institutie ar putea sa interzica o astfel decopertina auto.

In Romania nu sunt disponibile prea multe copertine auto, asa ca va trebui sa o comandati de peste hotare – daca vreti ceva de calitate – sau ati putea sa va contruiti una adaptand un cort de camping sau alegand varianta ceva mai scumpa, dar sigura: un constructor independent.

3. Cum trebuie aleasa si verificata o copertina auto?

In primul rand, copertina auto despre care vorbim trebuie sa fie pe masura masinii noastre. Apoi trebuie sa aveti grija ca materialul din care este construita sa fie impermeabil, in timp ce culoarea trebuie sa fie deschisa pentru a reduce absorbtia luminii.

Chiar daca pentru unii pare o inutilitate aceasta copertina auto, trebuie sa intelegem ca ne este de mare folos, chiar daca implica ceva batai de cap. Masina este protejata si suntem scutiti de multe cheltuieli, aceasta avand o durata mai mare de viata.

VIDEOCLIPUL ZILEI