Contract vanzare cumparare auto gratuit. Iata cum trebuie sa procedezi daca iti cumperi o masina

Contract vanzare cumparare auto gratuit. Iata cum trebuie sa procedezi daca iti cumperi o masina

Atunci cand vrei sa cumperi sau sa vinzi o masina second hand, iti va trebui un contract de vanzare cumparare auto. Ce trebuie sa stii despre acest contract gratuit si cum trebuie sa procedezi cand cumperi o masina, vei afla in acest articol.

Contract vanzare cumparare auto. Multe persoane nu stiu cum sa procedeze atunci cand cumpara o masina si pot fi pacaliti. Iata cum completezi un contract gratuit si ce trebuie sa stii pentru a nu lua teapa de la eventuali samsari.

Cum sa vinzi o masina second hand?

Contract vanzare cumparare auto. In primul rand, trebuie sa fii corect fata de cumparator, iar daca masina pe care o vinzi are ceva probleme, cel mai bine ar fi sa le remediezi. Bineinteles, aceasta operatiune va mari si pretul masinii.

Citeste si: Ce trebuie sa stii inainte sa postezi anunturi auto pe OLX ori Autovit

Daca vei decide sa treci peste eventuale probleme ale masinii si cineva o va cumpara, risti ca persoana respectiva sa te cheme in instanta pentru prezentarea gresita a autovehiculului. Gasesti un model de contract pe site-ul drpciv.ro.

Ce trebuie sa contina un contract de vanzare cumparare auto?

Ei bine, in contract va trebui sa apara numele complet al vanzatorului, dar si al cumparatorului, si sa se specifice ca prezentul contract a fost intocmit pentru vanzarea unui automobil.

Contract vanzare cumparare auto. Mai mult, obiectul contractului trebuie sa contina detalii despre automobil:
– Marca
– Tip
– Numar de identificare
– Serie motor
– Capacitate cilindrica
– Greutate maxima admisa (pentru remorci/semiremorci)
– Numar de inmatriculare/inregistrare
– Data la care expira ITP-ul
– Numarul cartii de identitate a vehiculului
– Anul de fabricatie
– Norma euro
– Cand a fost dobandit autovehiculul

Contract vanzare cumparare auto. Nu uita sa indici data vanzarii, dar si pretul de achizitie/vanzare al automobilului.

Pentru a evita eventuale probleme, vanzatorul poate face o lista a starii generale a vehiculului in care se specifica faptul ca vehiculul este vandut „asa cum este”. In acest fel, se evita eventuale probleme daca vehiculul se strica dupa vanzare.

Cum procedam daca facem o predare de leasing auto?

Contract vanzare cumparare auto. In cazul in care facem o predare de leasing auto, trebuie sa includem rata dobanzii, dar si numarul de plati in contract. Contractul va trebuie sa includa pretul de vanzare al automobilului si orice plan de plata intre cumparator si vanzator.

In caz ca de decizi sa iti vinzi masina in rate, stabileste o rata si o dobanda lunara, care va fi agreata de cumparator. Acesta va trebui sa accepte termenii din contract si sa garanteze plata lunara a ratelor.

Nu uita sa te asiguri ca detii titlul masinii pana in momentul in care plata a fost facuta integral, iar dupa finalizarea tuturor platilor, trimite titlul noului proprietar prin e-mail certificat.

Contract vanzare cumparare auto. Semnarea contractului, cu sau fara martor?

Dupa redactarea contractului, va trebui sa il tiparesti in doua exemplare si sa pastrezi o copie pentru tine. Cel mai bine, ar fi sa ai si un martor care sa semneze contractul dupa ce cumparatorul si vanzatorul au semnat.

Nu spunem ca este obligatoriu sa ai un martor, dar prezenta lui poate atenua eventuale litigii legale care ar putea aparea dupa semnarea contractului.

Daca nu vrei un martor, poti apela la ajutorul unui notar. In acest fel, dovezile ca ambele parti au fost de acord sunt de necontestat.

VIDEOCLIPUL ZILEI