Cod Rutier 2021. Ce sanctiuni s-au inasprit pentru soferii romani

Cod Rutier 2021. Ce sanctiuni s-au inasprit pentru soferii romani

Cod Rutier 2021. Iata ce sanctiuni s-au inasprit pentru soferii romani si ce greseala iti poate aduce o amenda de 500 de lei.

Cod Rutier 2021. Afla ce sactiuni s-au inasprit pentru soferii romani si care este greseala ce iti poate aduce o amenda de 500 de lei. Iata la ce trebuie sa fii atent pentru a nu fi si tu sanctionat de Politia Rutiera.

Codul Rutier 2021 vine cu sanctiuni mai aspre pentru soferi

Codul Rutier 2021 vine cu sanctiuni mai aspre pentru soferii care isi parcheaza masinile la intamplare. Nu vorbim aici doar de cele parcate pe drumurile publice, ci si de cele care sunt parcate pe spatiile verzi. Drept urmare, aceste masini vor fi ridicata.

Citeste si: Cod Rutier 2021. Care este amenda daca iti montezi diferite dispozitive neomologate pe masina

Totodata, daca in interior se afla o persoana, masina nu va fi ridicata. Mai mult, daca in interior se afla o persoana, iar aceasta a intrat in timpul operatiunii de ridicare, procedura va fi intrerupta.

Bineinteles, pentru a isi recupera automobilul, soferii vor trebui sa plateasca o amenda, dar si taxa ce include costurile operatiunii de ridicare, de transport, dar si cea de depozitarea a automobilului. Pe langa acestea, primesti si o amenda, a carei valoare va fi stabilita la nivel local.

Ce amenda primesti pentru parcare neregulamentara in 2021

Ei bine, valoarea difera in functie de decizia autoritatilor la nivel local. In Cluj-Napoca, sanctiunea pentru parcarea neregulamentara a autoturismului pe un spatiu verde este cuprinsa intre 200 si 400 de lei.

La Pitesti, amenda pentru parcarea neregulamentara a unei masini este cuprinsa intre 200 si 500 de lei, in cazul in care fapta este comisa de o persoana fizica.

Dupa cu vezi, amenzile cresc, iar valoarea poate fi cumulata cu ridicarea masinii. Cine va decide sa isi lase masina parcata la intamplare pe domeniul public, va ajunge sa plateasca destul de mult.

Mai trebuie sa fii atent si daca parchezi masina pe trotuar. Conform legii, este interzis sa parchezi masina pe trotuar, insa exista o exceptie doar atunci cand sunt indicatoare si marcaje care permit acest lucru.

Totusi, trebuie sa ai grija sa parchezi masina la o distanta de cel putin 10 m de intersectii, statii ale mijloacelor de transport in comun, dar si treceri de pietoni. Mai trebuie sa lasi si o distanta de 5 m fata de ferestrele locuintelor.

In cazul in care nu tii cont de aceste lucruri, poti primi o amenda cuprinsa intre 290 si 435 de lei, la care mai adaugi si 2 puncte de penalizare.

VIDEOCLIPUL ZILEI