Ce trebuie sa contina trusa medicala dintr-un autoturism

Ce trebuie sa contina trusa medicala dintr-un autoturism

Trusa medicala este obligatorie in masina, asa ca mare atentie pentru ca politia te poate amenda daca nu o ai la tine. Totusi, cat dintre voi stiu ce trebuie sa contina o trusa medicala dintr-un autoturism.

Daca nu ai inca o trusa medicala in masina ta, te sfatuim sa iti cumperi una cat mai repede pentru ca amenda este destul de mare. Mai mult, ar trebui sa stii si ce trebuie sa contina o trusa medicala dintr-un autoturism, sa stii la ce o poti folosi.

Care este amenda pentru lipsa trusei medicala din masina?

Dupa cum spuneam, politistii de la Brigada Rutiera te vor amenda in cazul in care soferii care sunt opriti nu au si trusa medicala in masina. Aceasta este obligatorie, insa ce este mai important, trebuie ca materialele prezente in trusa sa nu fie deteriorate sau expirate.

Citeste si: Verificare RCA. Cum afli online daca mai ai sau nu o asigurare valabila

De asemenea, va trebui sa verifici si extinctorul masinii, pentru ca si acesta este obligatoriu. Mare atentie la data de expirare, pentru ca vei fi amendat daca acel continut din extinctor este de ceva timp acolo.

Amenda pe care o vei primi de la politisti este cuprinsa intre 580 si 725 lei, dar si 3 puncte de penalizare, pentru ca vorbim de amenzi incadrate in clasa a II-a de sanctiuni.

Ce trebuie sa contina trusa medicala a unui autoturism?

Codul Rutier 2021 spune foarte clar faptul ca orice autoturism care este condus pe drumurile publice, trebuie dotat cu trusa medicala. Mai mult, din Ordinul Ministrului Sanatatii nr. 987/2007, aflam si ce trebuie sa contina aceasta trusa.

In cazul in care vrei sa cumperi o trusa medicala pentru autoturismul tau, asigura-te ca aceasta contine urmatoarele lucruri:

– O rola de leucoplast cu dimensiuni minime de 2.5 m x 2.5 cm
– Foarfeca ce are ambele varfuri boante, dar cu lama taietoare pentru material textil tip postav gros de grosime minima 2 mm
– Patru bucati de pansament rapid tip plasture, cu dimensiuni de minimum 6 cm x 10 cm
– 5 pachete a cate 25 bucati de comprese tifon sterile, cu dimensiuni de minimum 10 cm x 8 cm
– Doua bucati fasa tifon cu dimensiuni de 5 cm x 4 m si 10 cm x 4 m
– Doua bucati bandaj triunghiular nedeformabil cu doua laturi ce au dimensiunea de minimum 80 cm
– O fasa elastica (5 cm x 4 m)
– Doua perechi de manusi de unica folosinta, confectionate din latex sau polietilena
– 6 ace de siguranta de cel putin 4 cm
– O brosura cu instructiuni pentru a acorda primul ajutor redacatata conform standardelor europene referitoare la primul ajutor necalificat, care este autorizata de Comisia de medicina de urgenta si dezastre a Ministerului Sanatatii Publice
– Lista cu continutul trusei

VIDEOCLIPUL ZILEI