Ce strategii secrete folosesc soferii de Uber ca sa primeasca mai multi bani

Ce strategii secrete folosesc soferii de Uber ca sa primeasca mai multi bani

Serviciile de ridesharing castiga tot mai mult teren, atat in randul clientilor, cat si in cel al soferilor. Beneficiile sunt evidente: program flexibil si castiguri mari.

Spre exemplu, un sofer de Uber din Romania poate sa castige lunar undeva intre 5.000 si 6.000 de lei.  De multe ori, soferii aleg sa presteze servicii la mai multe companii simultan. Asadar, sa nu te mire daca vei merge cu acelasi sofer si la Uber sau Bolt. In acest fel, conducatorii isi maximizeaza profitul. 

Exista insa si cateva strategii secrete pe care soferii de Uber le folosesc ca sa primeasca mai multi bani. Din pacate, cu unele ii pacalesc pe pasageri.

Tariful dinamic

Atunci cand Uber a lansat calcularea pretului cursei in avans, soferii au descoperit ca ei primesc mai putin decat platesc clientii pentru cursa respectiva. Conform Uber Romania, 80% din valoarea unei curse ajunge in buzunarul soferului, insa atunci cand se calculeaza pretul, aplicatia ia in considerare ruta cea mai lunga, pasagerul stiind de la inceput care este suma maxima pe care o poate plati.

Citeste si: Ce soferi sunt platiti cel mai bine? Cei de la Uber, Bolt, Yango sau Clever?

Multi soferi alegeau insa ruta mai scurt si mai rapida, motiv pentru care pretul cursei scadea considerabil, la fel ca si incasarile lor. Soferii si-au dat seama ca un pasager platea 20 de dolari pentru o cursa, insa ei primeau doar 10 dolari.

Atunci au decis ca daca Uber calculeaza ruta cea mai lunga, asa vor face si ei, potrivit autoblog.com. Asadar, s-ar putea sa te trezesti ca nu mergi tocmai pe traseul pe care tu il stii. Pe de alta parte, ajungi la destinatie la pretul pe care deja l-ai acceptat initial.

Anularea cursei la Uber

Soferii Uber primesc pretul estimativ al cursei, la fel ca si clientul. La scurt timp insa dupa implementarea acestei functii, in 2018, au fost semnalalte tot mai multe situatii in care soferii au anulat cursele scurte pe motiv de neprezentare sau intarziere.

Dupa ce mai multi clienti au depus plangeri la Protectia Consumatorului, Uber a reactionat si i-a avertizat pe soferii parteneri care fac acest lucru cu sanctionarea temporara sau permanenta.

In prezent, clientii care anuleaza o comanda deja acceptata de sofer sunt nevoiti sa plateasca o taxa. Comenzile de masini pot fi anulate gratuit timp de pana la 2 minute dupa plasarea comenzii initiale sau daca soferul partener intarzie cu 5 minute peste timpul estimat initial. Daca sosesti in locul de preluare dupa 5 minute de la sosirea soferului, acesta poate anula cursa si ti se va percepe taxa de anulare.

Exista si alte secrete prin care soferii isi maresc sansele la tips, care tin doar de sofer. Iata cateva dintre acestea: o masina curata, wifi in autovehicul, odorizant de masina, incarcator auto wireless sau bomboane si mici atentii.

Practici ce pun clientii in pericol

Desi multe din strategiile soferilor de Uber nu pun vietile clientilor in pericol, exista si exceptii. Spre exemplu, exista situatii cand soferii le imprumuta altora contul lor de Uber. Acestia nu sunt verificati de companie, drept urmare, pot deveni periculosi pentru clienti. Este important sa verfici inainte de a te urca in masina daca soferul este cel care apare in aplicatie.

Uber este liderul pietei de ride sharing din Capitala, cu cateva mii de soferi parteneri activi si sute de mii de pasageri care au efectuat cel putin o cursa, potrivit datelor companiei.

VIDEOCLIPUL ZILEI