Ce soferi sunt platiti cel mai bine? Cei de la Uber, Bolt, Yango sau Clever?

Ce soferi sunt platiti cel mai bine? Cei de la Uber, Bolt, Yango sau Clever?

Te gandesti sa devii sofer de Uber, Bolt, Yango sau Clever? Iata unde castigi cel mai bine.

Serviciile de ridesharing castiga tot mai mult teren, nu doar in Bucuresti, cat si in marile orase din Romania.

Conceptul de ridesharing presupune impartirea costurilor calatoriei cu altcineva, insa, la noi, aceste servicii au devenit mai degraba alternativa clasicului taxi. Iar optiunile sunt variate: Uber, Bolt, Yango sau Clever.

Nu doar pasagerii aleg de multe sa foloseasca aceste aplicatii, ci si soferii. Beneficiile sunt evidente: program fix si castiguri mari.

Ce serviciu de ridesharing ofera cei mai multi bani pentru o cursa?

De multe ori, soferii aleg sa presteze servicii la mai multe companii simultan. Asadar, sa nu te mire daca vei merge cu acelasi sofer si la Uber sau Bolt.

In acest fel, conducatorii isi maximizeaza profitul. In functie de orele lucrate, soferii de ridesharing ajung sa castige si 10.000 de lei pe luna.  

Citeste si: Cat castigi la Uber

Nicoleta Schroeder, managerul Uber Romania, a declarat la Digi24 ca 80% din valoarea unei curse ajunge in buzunarul soferului. Conform acesteia, un conducator auto care lucreaza doua-trei ore pe zi poate face in jur 1000-1500 de lei pe luna. Dintre acestia, 260 de lei sunt taxe si impozite.

Un jurnalist de la Wall-street.ro a vorbit cu un sofer de Uber pentru a afla cati poti castiga la Uber, cu un program de 8-9 ore pe zi, uneori si sambata. La final de luna, salariul acestuia ajunge undeva intre 5.000 si 6.000 de lei.

Totodata, soferii primesc si bonusuri pentru stickerele aplicate pe masina de catre compania de ridesharing, care se primesc in functie de numarul de curse. Pentru 500 de curse efectuate, soferul Uber mai primeste 1.000 lei.

Salarii Bolt, Yango sau Clever in Romania

Si la celelalte companii de ridesharing salariile variaza in functie de orele lucrate, de bonusuri si de curse. Spre exemplu, o cursa Bucuresti – Constanta poate costa si 850 de lei.

Un jurnalist de la Vice a testat Yango, serviciul cu cele mai mici preturi de pe piata, iar salariile sunt atractive. Cu 40 de ore pe saptamana, depasesti cu usurinta 1.000 de euro pe luna.

Potrivit anunturilor de pe site-urile de recrutare, salariile pentru soferii de Bolt, Yango sau Clever incep de la 1.800 de lei si pot ajunge chiar si la 8.000 de lei.

VIDEOCLIPUL ZILEI