Ce simptome are un epurator gaze infundat

Ce simptome are un epurator gaze infundat

Pentru ca epuratorul de gaze se poate infunda, ar trebui sa stii care sunt simptomele si cand se poate intampla acest lucru. Ce trebuie sa stie fiecare sofer!

Pentru ca nu multi sunt familiarizati cu epuratorul de gaze, o sa va explicam astazi de ce se poate infunda acest dispozitiv si ce poti face. Iata ce trebuie sa stie fiecare sofer si care sunt simptomele unul epurator infundat.

Ce este un epurator de gaze si ce rol are la masina ta?

Epuratorul de gaze, numit si captatorul de ulei, este un dispozitiv care are forma literei „Y”, dotat cu un filtru de separare a particulelor de ulei din gazele de evacuare. Acest dispozitiv este montat in sistemul de recirculare al gazelor de carter.

Citeste si: Este normal sau nu sa fluiere turbina?

Epuratorul filtreaza gazele de evacuare, iar particulele de ulei raman in rezervorul acestuia, ceea ce inseamna ca se reduc emisiile iar masina polueaza mai putin. Mai mult, epuratorul filtreaza gazele de carter, iar aerul care este recirculat in motor va fi mai curat, iar alimentarea se va face in conditii optime.

Pentru a curata acest dispozitiv trebuie doar sa golesti rezervorul epuratorului de gaze, unde se aduna ulei. Asadar, este destul de simplu sa cureti epuratorul, insa asigura-te ca o sa verifici periodic.

Simptomele unui epurator de gaze infundat

Scaderea puterii motorului este unul dintre simptomele unui epurator de gaze infundat, pentru ca motorul nu are parte de aer curat, iar gazele recirculate nu sunt filtrate. Mai mult, poate sa creasca si consumul de combustibil, dar pentru ca acest lucru poate aparea si in cazul altor piese defecte, poti afla daca epuratorul de gaze este infundat doar pe un tester profesional ori la o analiza vizuala.

Si defectarea sistemelor de preincalzire a motorului anunta un epurator de gaze infundat. Totodata, petele de ulei din blocul motor arata ca epuratorul de gaze este infundat si este principalul simptom care anunta aceasta defectiune.

Atunci cand cumparati un epurator de gaze, trebuie sa fiti foarte atenti la filtrul interior, pentru ca daca acesta lipseste sau este de proasta calitate, uleiul va patrunde in sistemul de admisie, iar calamina care se va depune in urma arderii o sa blocheze supapa EGR sau chiar pistoanele.

Trebuie sa mai fii atent si la furtunuri, care trebuie sa fie de calitate superioara si sa reziste la temperaturile ridicate din compartimentul motor. Asadar, mare atentie cand alegeti acest dispozitiv. Iti mai spunem doar ca pretul incepe de la 90 de lei, insa creste in functie de modelul de masina pe care il folosesti.

VIDEOCLIPUL ZILEI