Ce inseamna BlueMotion si ce ofera aceasta tehnologie

Ce inseamna BlueMotion si ce ofera aceasta tehnologie

Multi soferi nu stiu exact ce inseamna BlueMotion, asa ca o sa iti explicam ce ofera aceasta tehnologie pentru masinile de la Volkswagen.

Daca inca nu stiai exact ce inseamna BlueMotion, o sa iti explicam exact ce ofera aceasta tehnologie. Mai mult, iti spunem si ce modele de la Volkswagen sunt disponibile cu BlueMotion si de ce ar trebui sa le alegi.

Cand a debutat tehnologia BlueMotion?

Volkswagen a introdus pentru prima data tehnologia BlueMotion in anul 2006, iar acest lucru s-a intamplat pe modelul Polo (Mk4). In anul 2007, modelul Passat a primit si el aceasta sigla, iar in 2008 au urmat modelele Golf 5 si Touran, dar si Sharan.

Citeste si: 10 modele de masini diesel atat de eficiente incat uiti sa treci pe la benzinarie

In 2009, tehnologia a fost extinsa si pentru modelele VW Jetta, Caddy si Touareg, dar si multe alte modele care au urmat. Tehnologia a fost oferita si pentru alte marci din grupul Volkswagen, precum SEAT si Skoda. Pe aceste modele, BlueMotion a devenit GreenLine.

La momentul introducerii, VW Polo BlueMotion venea echipat cu un motor diesel de 1.4 litri, in 3 cilindri, care oferea 80 cp. Impresionant era consumul de combustibil de doar 3.9 l/100 km, dar si emisiile de doar 99 g/km de CO2.

Ce inseamna BlueMotion si ce ofera?

BlueMotion se refera la o serie de tehnologii oferite pentru automobilele din gama Volkswagen, care au rolul de a reduce consumul de combustibil, dar si emisiile de CO2. Modelele nemtesti vin echipate standard cu tehnologii menite sa protejeze mediul inconjurator, dar sa aiba grija si de buzunarul tau.

Daca vrei sa iti cumperi un model VW ce poarta sigla BlueMotion, trebuie sa stii ca acesta vine echipat standard cu un sistem stop/start, menit sa opreasca motorul automobilului cand acesta stationeaza si sa il porneasca automat atunci cand apesi pedala de acceleratie. Acest sistem reduce consumul de combustibil, de emisii, dar si de zgomot, pentru ca motorul este oprit.

Totodata, modelele BlueMotion au si un sistem care recupereaza energia cinetica, atunci cand masina franeaza. Drept urmare, este nevoie de mai putina putere de la alternator atunci cand accelerezi, ceea ce inseamna reducerea sarcinii motorului dar si cresterea eficientei. Scade si riscul de a iti gasi bateria descarcata.

Mai mult, modelele BlueMotion de la Volkswagen sunt echipate si cu anvelope ce ofera rezistenta scazuta la rulare. Daca nu stii ce este acest lucru, trebuie sa afli ca este energia consumata in momentul deformarii anvelopei la contactul cu solul si frecarea care rezulta din acest proces. Cu cat este mai mica rezistenta la rulare, cu atat scade si consumul de combustibil al masinii.

Tehnologia BlueMotion ofera si o serie de imbunatatiri de ordin aerodinamic, pentru ca masina sa intampine o rezistenta minima din partea aerului. Coeficientul aerodinamic al masinii este imbunatatit, iar consumul de combustibil scade si mai mult.

VIDEOCLIPUL ZILEI