Ce inseamna atunci cand pedala de ambreiaj este moale si ce trebuie sa faci in cazul asta

Ce inseamna atunci cand pedala de ambreiaj este moale si ce trebuie sa faci in cazul asta

Daca si tu ai o pedala de ambreiaj moale, atunci ar trebui sa stii ce inseamna acest lucru pentru masina ta. Iata ce trebuie sa faci in acest caz.

In cazul in care te-ai urcat la volanul masinii tale si ai simtit pedala de ambreiaj moale, ar trebui sa stii ce anunta acest lucru si ce trebuie sa faci. Nu lasa lucrurile nerezolvate, pentru ca s-ar putea sa ai nevoie de un mecanic.

Ce rol are ambreiajul la masina ta

In primul rand, trebuie sa stii ca masina ta are un kit de ambreiaj compus din discul de ambreiaj, rulment si placa de presiune. Schimbarea acestui kit este costisitoare si destul de scumpa.

Citeste si: 5 motive clare ca te lasa ambreiajul in scurt timp

Rolul ambreiajului este sa cupleze puterea motorului la cutia de viteze sau sa opreasca fluxul de putere catre cutie. Asadar, nu o sa poti circula fara ambreiaj pentru ca nu poti cupla puterea motorului la cutia de viteze iar puterea nu poate fi transmisa la roti.

Ambreiajul se utilizeaza atunci cand doresti sa schimbi vitezele, se apasa pentru a libera cuplul, dupa care se elibereaza pentru ca motorul sa se conecteze la cutia de viteze.

Ce inseamna cand pedala de ambreiaj este moale

Daca si tu intampini aceasta problema si pedala de ambreiaj a masinii tale este moale, atunci ar trebui sa stii ce trebuie sa faci. Faptul ca pozitia pedalei de ambreiaj este anormala, anunta o defectiune.

Atunci cand pedala de ambreiaj este prea sus, inseamna ca s-a uzat placa si discul, insa daca aceasta este prea jos atunci ai probleme cu blocarea rulemtului sau parghia. Cand pedala de ambreiaj este moale, inseamna ca presiunea din sistemul hidraulic incepe sa scada. Orice pozitie anormala a pedalei indica o defectiune, dar asta nu inseamna ca ambreiajul va ceda imediat.

Totusi, daca ti s-a intamplat acest lucru, iti recomandam sa mergi la un service pentru o verificare. Daca ambreiajul masinii te va lasa in drum, nu vei putea sa faci absolut nimic, doar sa chemi o platforma pentru a iti transporta masina la cel mai apropiat service auto.

Vestea buna este ca poti avea grija de ambreiajul tau, pentru a ii mari durata de viata si a avea grija de aceasta componenta. Atunci cand conduci, ar trebui sa stii ca nu e bine sa eliberezi brusc pedala de ambreiaj, mai ales cand pedala de acceleratie este la podea si cutia se afla intr-una din treptele de viteza.

Apasati ambreiajul pana la capat, pentru a efectua operatiunea de schimbare a vitezelor in mod corect. In cazul in care va aflati in trafic aglomerat, este bine sa stiti ca piciorul nu trebuie tinut pe pedala de ambreiaj. Scoateti masina din viteza atunci cand stationati si tineti apasata pedala de frana.

Evitati plecarea de pe loc folosind treptele de viteza superioare, dar si suprasolicitarea ambreiajului atunci cand urcati rampe, tractati o remorca sau o alta masina ori circulati pe zapada.

VIDEOCLIPUL ZILEI