Cat trebuie sa platesti, de fapt, pentru impozitul auto al masinilor hibrid si electrice

Cat trebuie sa platesti, de fapt, pentru impozitul auto al masinilor hibrid si electrice

Masinile hibrid si electrice sunt fara indoiala viitorul in lumea auto si tot mai multi soferi isi indreapta atentia catre ele.

Unul dintre principalele motive este legat de consumul de combustibil care dispare.

Practic, daca avem o masina 100% electrica nu vom mai alimenta saptamanal, iar cele cateva sute de lei pe care le lasam in benzinarie ne vor ramane in buzunar.

Cat este impozitul auto pentru masinile hibrid si electrice?

Un alt avantaj al masinilor hibrid si electrice este legat de factorul impozit auto. Masinile electrice sunt scutite de impozitul auto, in timp ce pentru masinile hibrid se aplica o hotarare a Consiliului Local in functie de oras.

Totusi, reducerea nu poate sa fie mai mult de 50% din valoarea totala pe care trebuie sa o achite un sofer pentru un autoturism cu motor termic similar de aceeasi capacitate cilindrica.

Citeste si: Calculator impozit auto in functie de motorizare si capacitatea cilindrica pentru anul 2020

Practic, daca avem o masina 100% electrica nu suntem obligati sa platim impozit si in cele mai multe dintre cazuri ne bucuram de incarcare gratuita la statiile din oras.

Masinile electrice au devenit extrem de profitabile din 2015 pana in prezent, iar soferii care au fost inspirati sa isi achizitioneze un astfel de autovehicul se bucura deja de cateva mii de kilometri efectuati cu costuri zero din punct de vedere al impozitului si al combustibilului.

Lucrurile vor continua cel mai probabil pe acest trend si in urmatorii 4-5 ani, dar dupa 2025 este foarte probabil ca facilitatile sa dispara si totul sa fie taxat precum se intampla acum la masinile pe combustibil.

Cat costa reincarcarea la masinile electrice?

Masinile electrice se pot incarca din statiile de reincarcare dedicate lor si momentan in cele mai multe dintre cazuri incarcarea este gratuita.

O masina se poate reincarca cu maxim 1,95 lei pe unitate in locurile in care nu este gratuit, iar un “plin” poate ajunge la maxim 78 de lei.

Cu o astfel de investitie putem parcurge in cel mai bun caz 350 de kilometri, iar in cel mai rau caz doar 100 daca rulam in oras, in conditii de iarna.

VIDEOCLIPUL ZILEI