Cat dureaza, de fapt, scoala de soferi?

Cat dureaza, de fapt, scoala de soferi?

Visul multor tineri este sa obtina permisul de conducere, asa ca multi dintre ei se intreaba cat dureaza sa faca scoala de soferi. Pentru ca vrem sa lamurim pe toata lumea, o sa va dam raspunsul.

Dorinta tinerilor de a obtine permisul de conducere cat mai repede nu este ceva nou, asa ca multi dintre ei se intreaba cat dureaza, de fapt, scoala de soferi. Am decis sa ii lamurim pe tineri, asa ca o sa le explicam exact cat dureaza.

Ce conditii trebuie sa indeplinesti pentru a te inscrie la scoala de soferi?

Mai intai de toate, ar trebui sa stii ce conditii trebuie sa indeplinesti pentru a te inscrie la scoala de soferi, nu de alta dar ai nevoie pentru a iti pregati dosarul.

Citeste si: Cat costa scoala de soferi in 2020 si care este topul companiilor din Bucuresti in functie de pret

Pentru a te inscrie la scoala de soferi, trebuie sa ai 18 ani impliniti, cartea de identitate, avizul psihologic cu mentiunea „APT”, fisa medicala tip A/B si cazier judiciar pentru examenul auto in copie si original.

Asadar, acum tot ce mai trebuie sa faci este sa te pui cu burta pe carte, sa inveti legislatia si sa incepi sa faci chestionare auto. Nu uita ca si orele de practica sunt extrem de importanta, asa ca fii foarte atent cand instructorul auto iti explica toate lucrurile.

Cat dureaza scoala de soferi, de la inscriere pana la examenul pentru permis?

Daca te-ai hotarat sa te inscrii la scoala de soferi si arzi de nerabdare sa obtii permisul de conducere, atunci trebuie sa stii faptul ca nu vei putea rezolva totul de pe o zi pe alta. Totul necesita timp, pentru a putea acumula cunostintele de care ai nevoie.

Prima parte a pregatirii tale ca viitor sofer, vor fi cele 24 de ore de teorie rutiera, care sunt grupate pe parcursul a 5 zile lucratoare sau te poti duce in functie de timpul liber pe care il ai in cazul in care programul nu iti permite. Ia si in calcul faptul ca intre momentul inscrierii si momentul formarii grupei de pregatire, mai pot trece cateva zile.

Mai departe, este timpul sa conduci, iar pentru a te putea inscrie la examenul auto trebuie sa finalizezi 15 sedinte de condus. De obicei, poti programa 3 sedinte pe saptamana.

Asadar, de la momentul inscrierii la scoala de sofer, pana la momentul in care vei putea da examenul pentru permisul de conducere dureaza in jur de 6 saptamani.

Ia in calcul ca, dupa ce ai dat examenul teoretic, urmeaza sa dai traseul. Asa ca vei fi programat in functie de disponibilitate, acest lucru nu mai tine de instructorul auto sau scoala de soferi la care te-ai inscris.

VIDEOCLIPUL ZILEI