Cat costa taxa de autostrada in Grecia si cum o poti plati

Cat costa taxa de autostrada in Grecia si cum o poti plati

Multi romani aleg sa-si petreaca concediul de vara pe litoralul insorit din Grecia. Cei mai multi aleg sa mearga cu masina, iar pentru asta e nevoie sa plateasca taxele de autostrada

In fiecare vara insulele si statiunile din Grecia sunt luate cu asalt de turistii romani si nu numai. Plajele unice in lume sunt un adevarat magnet pentru a-ti petrece concediul de vara. 

Cat trebuie sa platesti pentru a circula pe autostrada in Grecia 

Sase companii diferite administreaza autostrazile din Grecia, iar acesta este motivul pentru care taxele sunt diferite in functie de cine administreaza respectiva sectiune. Podurile si tunelurile sunt taxate separat, la fiecare trecere. 

Taxele se platesc in numerar la operatorul de la statia de taxare, dar in anumite cazuri se poate plati si cu monede care se introduc in aparatul de taxare, sau chiar cu cardul bancar. 

Cea mai scumpa taxa de autostrada este pentru tronsonul Salonic – Atena, 19,20 euro, distanta fiind una destul de mare, aproximativ 500 de kilometri, iar intre Salonic si Kalamata trebuie să plătim 12,60 euro, iar drumul dintre Salonic si Kavala taxa este de doar 2,40. In urma calculelor facute de noi putem spune ca pretul mediu este 5 euro centi pentru fiecare kilometru parcurs pe autostrazile elene. 

Citeste si: Cat costa vinieta in Bulgaria si unde o poti plati

Cu masina in Thassos 

Cu siguranta insula Thassos este cea mai apropiata destinatie si cea mai vizitata de turistii romani. Pe insula restaurantele si terasele au inclusiv meniuri in limba romana. Dar cat ne costa taxele de drum si ferry boat pentru a ajunge in Thassos? 

Traseul recomandat de noi pentru a ajunge in Thassos este: Ruse – Biala – Veliko Tarnovo – Gurkovo – Stara Zagora –  Dimitrovgrad – Haskovo – Kardzali-  Makaza – Komotini – Keramoti. 

Taxele care trebuie platite pentru a parcurge acest drum sunt unele foarte mici, soferii au trebuie sa plateasca doar taxele de pod de la Giurgiu, 3 euro cand trec dinspre Giurgiu spre Ruse, iar pentru a trece dinspre Ruse spre Giurgiu trebuie sa plateasca doar 2 euro. De asemenea, oriunde am calatori in Grecia trebuie sa traversam Bulgaria, iar pentru asta avem nevoie de vinieta. Pretul pentru o vinieta este de aproximativ 7 euro (15 leva) pentru o saptamana. 

Ferry-boat-ul pleaca la fiecare 30 de minute din Limenas spre Kermati incepand cu ora 5:00, iar pretul este de 4 euro pentru fiecare adult, 2 euro pentru fiecare copil, iar pentru automobil trebuie sa scoate din buzunar 18 euro. Asadar, o familie cu un copil trebuie sa plateasca 28 de euro pentru fiecare trecere. 

VIDEOCLIPUL ZILEI