Care sunt diferentele intre un parbriz atermic si unul normal

Care sunt diferentele intre un parbriz atermic si unul normal

Daca ai decis sa inlocuiesti parbrizul masinii, ar trebui sa iei in considerare cumpararea unui parbriz atermic. Iata ce diferente sunt fata de unul normal.

De multe ori, ne vedem nevoiti sa inlocuim parbrizul masinii dupa ce acesta este spart de pietricelele aflate pe carosabil, care sunt aruncate de anvelopele masinilor. Daca si tu esti in aceasta situatie, ar trebui sa stii ce diferente sunt intre parbrizul termic si cel normal.

Ce este parbrizul atermic si ce poate face pentru confortul tau?

Pentru cei ce nu stiu, parbrizul atermic are capacitatea de a nu degaja si a nu absoarbe caldura. Aceste parbrize au un strat foarte subtire de material reflectorizant, care poate reflecta razele solare, insa in acelasi timp va oferi vizibilitate maxima soferului.

Citeste si: Cat costa un parbriz original de BMW sau Audi in comparatie cu cele aftermarket

Materialul reflectorizant poate reflecta sau bloca si detectoarele de radar, dar si anumite telecomenzi incorporate in masina, pentru deschiderea usilor de garaj. Drept urmare, exista anumite portiuni din parbriz, care sunt netratate si permit folosirea anumitor echipamente.

Bineinteles, parbrizul atermic este extrem de folositor pe timp de vara, atunci cand afara temperaturile depasesc 30 de grade Celsius, iar in interiorul masinilor aceasta poate ajunge la peste 50 de grade Celsius. Folosind un parbriz atermic, acesta va contribui la mentinerea unei temperaturi optime in habitaclu si va proteja si interiorul masinii.

Diferente intre parbrizul atermic si unul normal

In primul rand, trebuie sa stii ca parbrizele atermice sunt folosite de producatori precum Audi, Mercedes-Benz, BMW sau Volvo, dar si alte marci. Poti recunoaste foarte usor acest tip de parbrize datorita tentei verde/albastru/magenta pe care acesta o are atunci cand il privesti dintr-un anumit unghi. Astfel, nu o sa fii pacalit atunci cand vrei sa iti montezi un astfel de parbriz la un service auto.

Asadar, avantajele unui parbriz atermic sunt destul de multe. Reduce temperatura din interiorul masinii atunci cand este parcata in sare, protejeaza interiorul impotriva razelor ultraviolete si imbunatateste vizibilitatea pentru soferi atunci cand lumina soarelui este reflectata din carosabil.

Exista si anumite dezavantaje atunci cand folosesti un parbriz atermic. Dupa cum spuneam, nu poti folosi un detector de radar sau o sa ai anumite probleme atunci cand vrei sa deschizi usa garajului din interiorul masinii folosind o telecomanda.

Pretul isi spune si el cuvantul, pentru ca pabrizele atermice sunt mai scumpe decat cele normale. Era de asteptat, pentru ca este vorba de alta tehnologie folosita de producatori. Una peste alta, daca vreti sa nu mai aveti probleme pe perioada verii, atunci cand interiorul masinii se incalzeste, optati pentru un astfel de parbriz!

VIDEOCLIPUL ZILEI