Care este cel mai bun traseu daca vrei sa ajungi cu masina in Spania

Care este cel mai bun traseu daca vrei sa ajungi cu masina in Spania

In cazul in care planuiesti o excursie cu masina pana in Spania si vrei sa alegi cel mai bun traseu, o sa iti spunem cum poti ajunge acolo in siguranta si fara batai de cap. De asemenea, o sa iti mai dam si cateva informatii folositoare despre autostrazile din Spania.

Daca planuiai o excursie de toamna in Spania, atunci o sa iti spunem ce traseu ar trebui sa alegi si care este cel mai bun. Nu uita ca o sa fie cel mai rapid, asa daca esti in vacanta, ar trebui sa te gandesti daca vrei sa mai vezi si alte locuri. In plus, o sa iti mai dam cateva informatii folositoare despre autostrazile din Spania.

Taxele de drum pe autostrazile din Spania

Ar fi bine sa stii si cate ceva despre taxele de drum de pe autostrazile din Spania, pentru ca sigur o sa te lovesti de aceste lucruri. Spania are doua tipuri de autostrazi, autovias si autopistas.

Citeste si: Care este cel mai scurt drum din Bucuresti pana in Grecia

Autovias sunt, in general, autostrazile fara taxa si sunt numerotate cu litera A urmata de un numar (de ex. A9). Acestea sunt de regula foarte aglomerate si au mai multe intrari si iesiri.

Autopistas sunt autostrazile cu taxa si sunt numerotate cu literele AP urmate de un numar (de ex. AP-9). Aceste autostrazi sunt invecinate cu autovias, dar sunt mult mai libere, deoarece soferii vor sa evite taxarea.

Mai trebuie sa stii ca toate drumurile cu taxa din Spania sunt marcate printr-un cerc de culoare rosie, ce are in interior culoarea alba, iar in centru este scris „Peaje”.

Iti mai spunem si cum se procedeaza la plata taxelor pentru drumurile din Spania. Ei bine, conducatorul autovehiculului ia un tichet atunci cand intra pe autostrada si la iesire plateste cu cardul sau numerar, in functie de distanta pe care a parcurs-o si de categoria autovehiculului. Pe unele sectiuni de autostrada, taxele sunt fixe.

Mai exista un sistem automat de taxare, care se numeste Via-T, insa acesta este folosit de obicei de cei ce circula in mod regulat pe autostrazile din Spania. Avantajul este ca poti trece fara sa opresti la statiile de taxare, asa ca poti evita aglomeratia.

Taxele de autostrada in Spania se ridica undeva la 8 euro/100 km, pentru vehiculele usoare, adica autoturisme, motociclete etc.

Care este cel mai bun traseu daca vrei sa ajungi la volanul masinii tale in Spania

Daca te-ai hotarat sa pleci in vacanta, atunci iti recomandam cel mai bun traseu, dar si cel mai rapid. Trebuie sa stii ca pana la madrid sunt 3.349 de km, asa ca vei face in jur de 33 de ore.

Daca vei pleca din Bucuresti, va trebui sa o iei pe autostrada A1, sa treci prin Pitesti, Ramnicu Valcea, Sibiu, Deva, pe langa Timisoara si sa ajungi la Arad.

Dupa ce ai iesit din tara pe la Nadlac, vei urma autostrada A1, iar pe urma vei circula pe M43, care trece pe langa Szeged (Ungaria). Acum, este momentul sa o iei pe drumul european E75 care trece pe langa Budapesta, iar apoi vei circula pe E71.

Mentii drumul, treci pe langa Nagykanizsa si ajung pe M7, apoi pe M70. In apropiere de Dubrovnik (Croatia), o sa intri pe autostrada A5. Pe langa Maribor, vei intra pe drumul european E59, iar apoi pe E57.

Atunci cand vei ajunge la Ljubljana (Slovenia), vei ocoli orasul pe H3, iar apoi iti vei continua drumul pe E61. Cand ajungi la Razdrto, o sa circuli pe H4, continui drumul pe A34 si pe urma pe drumul european E70, asa ca ai ajuns si in Italia.

E55 este ruta pe care trebuie sa o urmezi, iar apoi E70, treci pe langa orasul Verona, pe langa Brescia, Cremona, iar la Tortona intri pe autostrada A7, pana la drumul european E25. O sa ajungi la drumul european E80, care circula pe langa tarmul Marii Mediteraneene.

In Franta o sa circuli pe autostrada A8, treci pe langa Nice, Canne, Antibes, te indrepti catre Provence si circuli pe A54. Pe langa orasul Nimes o sa intri pe autostrada A9, iar apoi pe E-15.

Ai ajuns si in Spania, iar la Girona vei intra pe AP-7, adica o autostrada cu plata. Urmeaza autostrada AP-2, pana la Zaragoza, iar apoi autostrada A-2. Drumul E-90 este cel ce te va aduce la Madrid! Afla si cat timp faci cu masina pana in Istanbul!

VIDEOCLIPUL ZILEI