Care este cea mai buna perioada sa montezi cauciucurile de iarna ca sa nu stai la coada in fata vulcanizarilor

Care este cea mai buna perioada sa montezi cauciucurile de iarna ca sa nu stai la coada in fata vulcanizarilor

Sezonul rece a sosit, asa ca vulcanizarile incep sa fie extrem de ocupate si soferii formeaza cozi de asteptare pentru a face schimbul periodic de anvelope. Iata care este cea mai buna perioada in care sa montezi cauciucurile de iarna, pentru a nu sta la coada in fata vulcanizarilor.

Stim cu totii ca in sezonul rece se formeaza cozi interminabile la vulcanizari, asa ca soferii petrec ore intregi pentru a face schimbul periodic de anvelope. Daca vrei sa eviti acest lucru, iti vom spune care este cea mai buna perioada de a monta cauciucurile de iarna, pentru a evita sa stai la coada in fata vulcanizarilor.

Cand se monteaza anvelopele de iarna?

Cu totii trebuie sa stim cand este timpul sa montam anvelopele de iarna, asa ca si tu trebuie sa citesti aceste informatii pentru a fi sigur ca procedezi ca la carte si ca nu te expui la anumite pericole.

Citeste si: Clasamentul celor mai bune anvelope de iarna in sezonul 2020/2021. Top 5 cauciucuri pentru anotimpul rece

Momentul in care anvelopele de iarna se monteaza este atunci cand temperatura scade sub 7 grade Celsius. Este extrem de important sa stii ca ne raportam si la temperatura din timpul noptii, nu doar la cea din timpul zilei.

Totodata, trebuie sa mai stii ca anvelopele de iarna sunt obligatorii atunci cand carosabilul este acoperit cu zapada, gheata ori polei, asa ca nu te juca, este vorba de siguranta ta! Anvelopele de iarna sunt confectionate din materiale de esenta moale, iar designul este conceput pentru a adera la suprafata de rulare din timpul sezonului rece.

Cea mai buna perioada de a monta anvelopele de iarna pentru a evita cozile de la vulcanizari

Ei bine, o sa iti spunem ca cea mai buna perioada de a monta anvelopele de iarna este imediat dupa ziua sau noaptea in care temperaturile au scazut sub 7 grade. Este clar ca nu mai e atat de mult timp pana ce vremea se va raci si cel mai important este ca daca te vei duce atunci la vulcanizari, vei evita si cozile kilometrice.

Majoritatea soferilor vor spune ca te grabesti, pentru ca temperatura din timpul zilei este mai mare de 7 grade, insa ia in calcul si faptul ca te vei deplasa cu masina la munte ori o sa faci o excursie. Nu stii cat de repede poate sa scada temperatura la munte, asa ca cel mai bine ar fi sa iti echipezi corespunzator automobilul.

De asemenea, o sa iti mai dam si un mic pont. Prietenii nostri de la auto-soft.ro au pus la punct un sistem prin care te poti programa la schimbul periodic de anvelope si care te anunta printr-un SMS cand este timpul sa vii. Pentru a beneficia de acest avantaj, trebuie doar sa iti depozitezi cauciucurile la hotelul de anvelope Auto Soft.

Totodata, poti face si o programare intr-o zi anume la orice centru Auto Soft, iar in acest fel eviti si cozile care nu se mai termina, pline de soferii ce nu iau in considerare o asemenea strategie.

VIDEOCLIPUL ZILEI