Care este, de fapt, amenda pentru depasirea vitezei legale. Lista completa a sanctiunilor

Care este, de fapt, amenda pentru depasirea vitezei legale. Lista completa a sanctiunilor

Soferii care depasesc viteza legala risca amenzi usturatoare. Lista completa a sanctiunilor

Amenda pentru depasirea vitezei legale variaza intre 290 de lei si 2.900 de lei in functie de viteza pe care o avem pe segmentul respectiv de drum. Soferii se bucura inca de faptul ca punctul de amenda a fost inghetat la 145 de lei, deoarece in acest moment un punct de amenda trebuia sa fie 223 de lei, adica 10% din cei 2230 de lei care reprezinta salariul minim brut.

Plafonarea punctului de amenda a devenit o prioritate pentru fiecare Guvern in ultimii ani, desi salariul minim pe economie a crescut constant.

Ce amenda riscam pentru depasirea vitezei legale

– soferii care depasesc viteza maxima admisa cu 10-20 km/h vor primi doua sau trei puncte de amenda, ceea ce reprezinta o amenda de 290 sau 435 de lei, plus doua puncte de penalizare.

– conducatorii auto care sunt prinsi ca depasesc viteza maxima admisa cu 21-30 km/h vor primi patru sau cinci puncte de amenda si vor achita 580 sau 725 de lei la care se adauga trei puncte de penalizare.

cei care depasesc viteza maxima admisa cu 31-40 km/h pe ora vor plati 870 de lei sau 1.160 de lei, deoarece se aleg cu sase sau opt puncte de amenda, iar la aceasta zestre se adauga patru puncte de penalizare.

– vitezomanii care depasesc viteza maxima admisa cu 41-50 km/h vor incasa de la 9 la 20 de puncte de amenda si vor scoate din buzunar intre 1305 si 2.900 de lei si in plus primesc “bonus” sase puncte de penalizare.

– inconstientii care trec de viteza maxima admisa cu mai mult de 50 km/h vor primi de la 9 la 20 de puncte de amenda si suspendarea permisului de conducere pentru urmatoarele 90 de zile.

Riscam amenda si daca nu depasim viteza legala admisa

Paradoxul amenzilor vine atunci cand ne deplasam nejustificat cu o viteza de cel putin 10 km/h sub limita minima impusa de lege. Politistii au fost nevoiti sa ia astfel de masuri dupa ce in ultimii ani au avut loc tot mai multe accidente provocate de soferii prea lenti.

VIDEOCLIPUL ZILEI