Cand trebuie schimbata bieleta antiruliu si cat costa aceasta

Cand trebuie schimbata bieleta antiruliu si cat costa aceasta

Bieleta antiruliu este o piesa extrem de importanta ce face parte din sistemul de suspensie al masinii. Tocmai de aceea, orice sofer trebuie sa stie cand trebuie schimbata si cat costa aceasta piesa auto.

Cand vine vorba de sistemul de suspensie al masinii, orice sofer trebuie sa stie cand este timpul sa schimbe anumite piese auto. Este si cazul bieletei antiruliu. Iata cand trebuie schimbata si cat costa aceasta piesa.

Ce este si ce rol are bieleta antiruliu?

Daca inca nu stiai, iti spunem ca bileta antiruliu are rolul de a conecta rotile opuse de pe aceeasi punte si face legatura dintre amortizor si bara stabilizatoare. Dupa cum ii spune si numele, bara stabilizatoare este o bara din metal care se prinde intre doua puncte de puntea masinii sau de sasiu, utilizand doua bucse de cauciuc. Bara stabilizatoare conecteaza capetele celor doua bielete antiruliu de amortizor.

Citeste si: Ce reprezinta anumite zgomote pe care le auzi la masina. Cum se aude o bieleta sau o cutie de viteze defecta

Bieleta antirului ajuta amortizoarele sa lucreze in mod egal atunci cand masina se afla in viraj si are rolul principal de a mentine planul masinii paralel cu cel al drumului. Dupa cum bine stim, masina are tendinta de a se inclina atunci cand luam un viraj strans si in viteza.

Ei bine, bieleta antiruliu apropie rotile din exteriorul virajului de caroserie, iar centrul de greutate este mai jos. Drept urmare, sansele de a rasturna o masina sunt mai mici, iar automobilul este mai echilibrat.

Ce pret are o bieleta antiruliu noua si care sunt semnele unei defectiuni

Ca orice piesa auto, bieleta antiruliu da niste semne de avertizare soferilor atunci cand se defecteaza. Nu se va aprinde niciun martor in bord, asa ca trebuie sa fiti atenti la anumite zgomote.

Daca incepi sa auzi un cloncanit, un ciocanit sau anumite scartaituri de metal pe metal, este posibil sa ai probleme cu bieleta antiruliu. Stim faptul ca bieletele trebuie sa fie stranse foarte bine, iar daca vei auzi acele zgomote atunci cand virezi sau treci peste un limitator de viteza, atunci ar trebui sa mergi la un service pentru a le verifica.

Dupa cum spuneam, rolul bieletei antiruliu este de a stabiliza masina, asa ca daca volanul are un joc, iar masina se misca de la stanga la dreapta, adica are ruliu, atunci este un semn ca bieletele s-au uzat.

Totodata, iti poti da seama ca bieleta antiruliu este defecta, daca atunci cand iei un viraj, masina se inclina foarte mult. Asadar, trebuie sa fii foarte atent la comportamentul masinii!

Preturile pentru o bieleta antiruliu incep de la 35 de lei pentru un model de Dacia Logan, insa aceasta poate ajunge pana la 300 de lei in cazul unui model ca BMW Seria 7.

VIDEOCLIPUL ZILEI