Cand incepe Programul Rabla in anul 2021?

Cand incepe Programul Rabla in anul 2021?

Programul Rabla a atras noi clienti pentru masinile noi in anul 2020, asa ca dealerii auto deja se pregatesc pentru anul 2021. Iata cand va avea loc Programul Rabla 2021 si ce trebuie sa stii daca vrei sa cumperi o masina noua.

Pentru ca Programul Rabla a mai salvat dealerii auto in anul 2020 si a atras noi clienti pentru automobilele noi, se fac pregatirile pentru anul 2021. Iata cand va avea loc Programul Rabla in anul 2021 si ce conditii trebuie sa indeplinesti daca vrei sa cumperi o masina noua.

Conditii pentru a cumpara o masina noua prin Programul Rabla

Daca vrei sa iti cumperi o noua prin Programul Rabla si sa obtii un tichet pentru cea veche, atunci trebuie sa stii neaparat ce conditii trebuie sa indeplinesti.

Citeste si: Care este cel mai ieftin model de Dacia Logan pe care il poti lua prin Programul Rabla

Mai intai, masina ta trebuie sa aiba o vechime minima de 8 ani, iar aici vorbim despre masinile care au fost inmatriculate in Romania pentru aceasta perioada, adica cel tarziu la 31.12. 2012. Degeaba o sa cumperi o masina veche ce a fost adusa recent in tara, daca aceasta nu a fost inmatriculata timp de 8 ani in Romania.

Dupa aceea, masina ta trebuie dusa la casat intr-un centru autorizat, dupa ce Programul Rabla a inceput. Casarea rablelor se face doar in reteaua de centre Remat autorizate.

Totodata, trebuie sa retii faptul ca nu orice masina poate fi dusa la casat, asa ca autoritatile obliga pe cei ce vor sa participe la Programul Rabla sa duca la Remat o masina ce are componente esentiale functionarii, adica motor, caroserie, roti etc.

Cand va incepe Programul Rabla 2021?

Ei bine, Programul Rabla 2021 va incepe in luna martie a anului viitor, asa ca daca te-ai hotarat sa iti cumperi o masina noua, mai poti face destule economii pana atunci pentru ca mai sunt 5 luni.

Nu stim inca daca se va modifica valoarea primei de casare, insa ne asteptam ca autoritatile sa mentina aceeasi suma de 6.500 lei. Bineinteles, suma se va majora cu inca 1.000 de lei daca veti alege sa cumparati o masina al carei prag de emisii scade sub 96 de grame dioxid de carbon (CO2).

Programul Rabla Clasic 2021 este asteptat sa vina cu acelasi eco-bonus de 1.000 lei pentru achizitionarea unei masini cu sistem GPL sau GNC. Eco-bonusul se adauga la cei 6.500 de lei obtinuti pentru casarea unei masini vechi de minimum 8 ani.

Daca o sa optezi pentru o masina 100% electrica sau plug-in hybrid, trebuie sa stii ca poti obtine un eco-tichet de 20.000 lei pentru un automobil ale carui emisii sunt mai mici sau egale cu 50 g CO2/km in regim WLTP sau un eco-tichet de 45.000 lei in cazul in care achizitionezi o masina 100% electrica.

VIDEOCLIPUL ZILEI