8 semne ca ambreiajul masinii urmeaza sa cedeze! Identifica-le din timp!

8 semne ca ambreiajul masinii urmeaza sa cedeze! Identifica-le din timp!

Ambreiajul se poate defecta in primul rand din cauza unui stil de condus gresit. De cele mai multe ori, tinem piciorul pe ambreiaj chiar si atunci cand nu este nevoie. Eu am vazut asta la fosta masina si nu a fost prea placut cand s-a facut nota de plata in service. Eu nu mi-am dat seama ca masina ar putea avea o problema cu ambreiajul, dar prietenul meu da.

L-am intrebat cum face sa localizeze problema si cum simte ca ambreiajul ar putea sa cedeze, iar el mi-a zis ca exista 8 moduri ale masinii prin care sa transmita o posibila defectiune la ambreiaj.

Pentru ca nu toti suntem invatati si nu ne nastem cu informatii despre masini, haideti sa aflam care sunt principalele semnale ale masinii prin care ti se spune ca ambreiajul este pe cale sa-si incheie durata de viata.

Citeste si: Tu ce stii despre tractiunea integrala? Iata avantajele si dezavantajele!

1. Pedala este blocata

In momentul in care gasesti pedala de ambreiaj blocata, inseamna ca parghia ce se conecteaza la placa de presiune si apasa pe ea s-a blocat pentru ca este uzata peste masura sau pentru ca pompa hidraulica a cedat.

2. Pedala este moale sau tare

Cand placa de presiune incepe sa cedeze, pedala de ambreiaj poate sa fie foarte moale sau foarte tare. Uzura face ca pedala de ambreiaj sa nu poata fi actionata corect si risti sa provoci un accident.

3. Pedala are o pozitie diferita

Daca pedala de ambreiaj are o alta pozitie decat cea pe care o avea pana acum, trebuie sa mergi intr-un service sa ti se confirme banuiala. Nu ignora aceste semne pe care ti le transmite masina pentru ca o face spre binele tau.

4. Auzi zgomot la cuplarea ambreiajului

Daca atunci cand cuplezi ambreiajul auzi un zgomot ciudat pe care nu l-ai auzit pana acum, ai putea sa mergi in service sa vezi daca acesta chiar vine de la ambreiaj sau din alta parte componenta a masinii. De obicei, zgomotul puternic este cauzat de rulmentul uzat care are nevoie sa fie schimbat, altfel ambreiajul va ceda in totalitate.

5. Probleme cu intratul in viteze la rece

Daca vrei sa actionezi prima treapta de viteza sau marsarierul, iar vitezele se cupleaza si actioneaza foarte greu inseamna ca placa de presiune cedeaza si trebuie sa mergi in service. Pe langa asta, mai poti auzi anumte zgomote atunci cand bagi in viteza. Acesta a fost unul din cazurile mele.

6. Motorul turat cu acceleratie mica

In momentul in care turezi motorul, te asteti ca acceleratia sa si creasca, insa ai impresia ca impingi masina de la spate si aceasta nu mai are putere. Inseamna ca ambreiajul a ajuns la cel mai inalt nivel de uzura si trebuie sa fie schimbat obligatoriu.

7. Umezeala sub pedala de ambreiaj

Umezeala de sub pedala de ambreiaj indica faptul ca cilindrul hidraulic trebuie sa fie neaparat schimbat pentru ca nu va mai avea prea mult timp in care sa functioneze in aceasta stare.

8. Cutie de viteze agata

In momentul in care vrei sa bagi in viteze si ai impresia ca schimbatorul se agata in cutia de viteze inseamna ca ai sau urmeaza sa ai o problema cu ambreiajul. Placa depresiune s-a uzat si nu mai functioneaza corect. Si acesta este tot un simptom pe care l-am intalnit si eu la masina mea.

Tineti cont de aceste semne pe care vi le da masina pentru ca o face spre binele vostru. Nimanui nu i-ar placea sa ii cedeze ambreiajul in timp ce conduce, asa ca mergeti cu masina din timp in service pentru a nu avea neplaceri si probleme mai mari decat cele mentionate mai sus.

Te-ar mai putea interesa:

Ce stii despre suspensiile masinilor? Afla cateva detalii care te vor ajuta atunci cand cumperi una!

Airbagurile noi expira? Le pot schimba la nevoie? Iata informatii care iti vor salva viata!

VIDEOCLIPUL ZILEI