5 lucruri prin care service-urile auto ”te ard” fără sa-ti dai seama

5 lucruri prin care service-urile auto ”te ard” fără sa-ti dai seama

Aproape tuturor ni s-a intamplat sa mergem cu masina in service si sa fim pacaliti de mecanici care se dadeau experti si care ne-au facut sa platim servicii pe care ei nu le-au facut. Iata care sunt cele 5 lucruri prin care service-urile auto „te ard” fara sa-ti dai seama.

Unele service-uri auto sunt o adevarata paguba pentru soferi si totusi, acestia au clienti pe care ii pacalesc in continuare. Mecanicii profita de nestiinta anumitor clienti pe care ii pacalesc de fiecare data. Iata care sunt cele 5 lucruri prin care service-urile auto „te ard” fara sa-ti dai seama.

Motivul pentru care o reprezentanta este mult mai scumpa

De multe ori, soferii evita reprezentantele auto pentru ca preturile practicate de acestea sunt mult mai mari fata de preturile unor service-uri multibrand. Bineinteles, si acolo poti fi pacalit, pentru ca traim in Romania, insa daca ai o masina noua cumparata dintr-o reprezentanta, vei fi nevoit sa mergi acolo pentru a nu perde garantia.

Citeste: Top 10 masini care au fost construite ca niste tancuri. Toate service-urile ar da faliment daca romanii ar incepe sa le cumpere in loc de BMW, Audi sau Mercedes-Benz

Trebuie sa mai intelegi ca mecanicii care lucreaza intr-un service de marca sunt trimisi la specializare, asa ca va fi destul de greu sa gasesti un om fara atestat care lucreaza intr-un astfel de loc. Si daca gasesti, ar trebui sa semnalezi lucrul acesta la autoritati.

Un alt motiv pentru a alege o reprezentanta auto este ca acestea sunt obligate sa foloseasca anumite piese de origine. Asa ca, daca vei vrea sa pastrezi garantia masinii atunci va trebui sa mergi intr-un astfel de service.

5 lucruri prin care poti fi pacalit la un service auto

Cea mai mare problema este atunci cand platesti piese originale, dar primesti aftermarket. Pentru ca nu te pricepi si nu stii cum sta treaba, mecanicii auto profita de acest lucru si te suprataxeaza pentru niste piese pe care nu le instaleaza.

Marea problema a multor service ramane faptul ca mecanicii nu folosesc o cheie dinamometrica. Drept urmare, suruburile se strang de obicei mult prea tare, iar urmatoarea data cand mergi in service o sa intampini probleme cu desfacerea sau chiar ruperea acestora.

Nu de multe ori s-a intamplat sa platim un schimb de ulei, dar sa primim doar factura, nu si fluidul de care masina noastra avea nevoie. Daca nu o sa vezi ce fac acesti mecanici la masina ta, risti sa iei si tu aceeasi teapa.

Completarea fluidelor este si ea o problema… atunci cand platesti un schimb. Adica, daca vrei sa schimbi lichidul de frana, servodirectie sau antigelul, vei primi doar o completare a acestor fluide.

O ultima problema, este ca la masina ta s-ar putea sa lucreze mecanici care nu au un atestat pentru aceasta meserie. Chiar daca unii nu sunt de acord, pentru a lucra legal intr-un service, orice mecanic are nevoie de un atestat. Nu va mai lasati pacaliti si cereti acest lucru inainte ca cineva sa inceapa reparatia la masina voastra.

VIDEOCLIPUL ZILEI