Cele mai comune 5 dotari auto pe care le folosim gresit! Afla care sunt acestea!

Cele mai comune 5 dotari auto pe care le folosim gresit! Afla care sunt acestea!

In ultima vreme toata lumea isi cumpara masini cu functii care mai de care mai noi si mai tehnologizate, asa ca sa nu te mire daca dai in trafic, la semafor, de vreun sofer care sta cu cartea in mana si cu ochii pe butoanele masinii ca sa vada ce anume face fiecare.

Niciodata nu vom avea habar cum sa ne folosim masinile la capacitatea lor maxima, din pacate.

Dar sa nu te mire daca-ti spun ca exista si soferi care nu stiu sa foloseasca nici macar dotarile de baza ale unei masini.

Cred ca acum ne dam seama de ce unii chiar nu semnalizeaza cand schimba banda sau vireaza… sa-i iertam? Eu zic sa nu, semnalizarea o inveti in scoala de soferi ca fiind obligatorie.

Hai sa aflam impreuna care sunt cele 5 dotari de baza ale unei masini pe care unii dintre soferi nu stiu sa le foloseasca.

Citeste si: Te-ai lovit pana acum de mitul schimbarii vitezelor si al turatiilor optime? Raspunsul nostru te va linisti!

1. Pilotul automat

Pilot Automat

Pilotul automat suna a masina model nou, dar asta nu-ti ofera niciun prilej sa te scuzi ca nu stii cum se foloseste.

Pilotul automat e folosit mai mult la drum lung, drept, iar Romania nu detine asa ceva… inca nu avem autostrazi, ci petice de autostrazi, asa ca sa nu ne flatam singuri.

Cu toate acestea, unii soferi folosesc pilotul automat chiar si in Bucuresti. Si ma intreb la ce bun…

2. Avariile

Functie avarii

Cum ai putea sa folosesti gresit o functie care iti dicteaza prin nume cand sa o folosesti? Avariile se folosesc in cazuri de urgenta cand ai o avarie auto sau cand dai cu spatele si ai nevoie sa fii vazut.

Se mai folosesc drept multumire in trafic. Dar unii confunda avaria asta a masinii cu avaria creierului lor.

Nu e normal sa folosesti avariile cand vrei sa lasi masina parcata intr-un loc nepermis si sa incurci toata circulatia.

3. Stergatoarele

Stergatoare

Masina lasata in parcare se va umple de praf din seara in care ai venit de la munca pana a doua zi de dimineata cand trebuie sa pleci. Foarte multi isi spala parbrizul dimineata fara a-l uda inainte.

Manetele pentru stergatoare au un buton prin care poti stropi parbrizul inainte sa actionezi stergatoarele in sine.

Daca speli parbrizul fara a-l stropi inainte, risti sa-i aduci urme de zgarieturi avand in vedere ca materialul cauciucat al steragtorului se va freca de sticla parbrizului si va plimba tot praful.

4. Proiectoarele de ceata

Proiectoare ceata

Proiectoarele de ceata se folosesc pe timp de ceata. Sunt foarte puternice tocmai pentru a fi vazut de ceilalti participanti la trafic daca ceata este mult prea densa.

Exista si oameni care le folosesc fara un motiv anume cand vremea este frumoasa.

Din pacate, acestia risca o amenda foarte frumoasa. Daca nu ai un motiv sa folosesti proiectoarele, risti sa il orbesti pe cel din fata cu lumina puternica.

5. Aerul conditionat

Aerul conditionat

In primul rand, aerul conditionat se poate folosi si iarna. In al doilea rand, daca ai o masina din gama grupului VAG si ai observat de multe ori butonul ECON, il poti apasa linistit pentru ca va opri aerul conditionat.

Daca este vara, nu porni aerul conditionat la treapta cea mai mare, ci lasa o treapta mica pentru ca abia atunci masina se va raci si va avea o temperatura racoroasa constanta.

Sper ca nu faceti aceste greseli si daca le-ati facut pana acum, luati aminte si veti fi iertati pe viitor.

Informatia te salveaza din multe situatii, asa ca nu uitati sa va informati atunci cand aveti o dilema sau nelamurire.

Te-ar mai putea interesa:

Crezi ca statul ar trebui sa-ti dea banii pe stricaciunile masinii cauzate de gropi? Iata 5 componente auto pentru care ar trebui sa fii despagubit!

Nu folosesti masina pe perioade foarte lungi? Iata 10 componente care se vor deteriora!

VIDEOCLIPUL ZILEI