Un urs lovit de o masina, lasat sa agonizeze aproape 24 de ore pe un drum din Harghita

Un urs lovit de o masina, lasat sa agonizeze aproape 24 de ore pe un drum din Harghita

Un urs lovit de masina a fost lasat sa agonizeze mai bine de 24 de ore pe un drum din Harghita. In cele din urma, a fost impuscat de vanatori.

Ursul a fost lovit grav de o masina, sambata seara, la marginea localitatii Praid, din judetul Harghita.

Traficul a fost restrictionat deoarece animalul se afla pe carosabil, iar locul impanzit de politie si jandarmi. Chiar si asa, nimeni nu a intervenit. Animalul a fost lasat sa agonizeze pe asfalt timp de 24 de ore, fara ca cineva sa faca ceva pentru el.

In autoturism se aflau trei persoane, printre care si un copil care a suferit un atac de panica. Copilul a fost asistat de un echipaj SMURD. Niciun pasager nu a fost ranit.

Ursul a fost insa grav ranit, avand membrele fracturate.

Dupa aproape o zi, vanatorii l-au impuscat, pentru a-i curma suferinta. Autoritatile au declarat ca era grav ranit si nu ar fi putut supravietui in padure.

„Sunt absolut revoltat, autoritatile locale aveau tot ce trebuia legal astfel incat sa il tranchilizeze, sa faca raport privind starea de sanatate, sa vada daca se mai poate reabilita, recupera. In cazul asta, autoritatile publice locale au pasat responsabilitatea fara sa intervina”, a declarat la Digi24 ministrul Mediului.

VIDEOCLIPUL ZILEI