Premiera! O masina Bugatti a atins viteza record de 490 km/h

Premiera in industria constructoare de masini. O masina Bugatti a atins viteza record de 490 km/h.

Top Gear a anuntat astazi ca Bugatti a devenit astazi primul producator care a reusit sa doboare recordul de 490 de km/h.

O super-masina Bugatti, un prototip pre-productie derivat din modelul de serie Chiron, a atins o viteza record pentru un model de serie, 490 km/h (304 mph), pe o pista de teste din Germania (Ehra-Lessien). Premiera a fost certificata si de asociatia germana TÜV.

„Ce record! Suntem incantati sa fim primul producator auto care a atins vreodata cu o masina de a sa peste 300 de mile pe ora. E o piatra de hotar pentru eternitate. As dori sa multumesc intregii echipe si pilotului Andy Wallace pentru aceasta performanta remarcabila”, a declarat Stephan Winkelmann, presedintele Bugatti.

Chiron are un motor de 1.500 CP si in versiunea nemodificata costa 3 milioane de dolari. Viteza maxima a unui automobil de serie este 420 km/h.

La modelul care a depasit recordul s-au facut in ultimele sase luni modificari la caroserie, sasiu si motor de catre ingineri de la Bugatti, Michelin si Dallara.

Recordul precedent apartine unui Koenigsegg, 457 km/h.

VIDEOCLIPUL ZILEI