Audi A1 Sportback by ABT: caroserie widebody si peste 300 de cai putere!

Audi A1 Sportback by ABT: caroserie widebody si peste 300 de cai putere!

Cum sa nu-ti placa? Noul Audi A1 Sportback by ABT este o adevarat bijuterie! Iata cat de puternic este acest hatchback de oras!

Specialistii de la Audi s-au dat, la propriu, peste cap pentru a crea o versiune mai tare a modelului A1 care sa aiba la baza cea mai recenta generatie a acestui supermini si sa poata fi comparata cu varianta hatchback mai veche S1.

Ei bine, inginerii de la ABT au decis sa se ocupe si ei de aceasta problema si au pregatit, acum aproximativ o luna, o versiune serios modificata a stilatei masini de oras, a carei putere pleaca de la cea standard de 197 de cai si 320 de Nm si ajunge la 236 de cai si 360 Nm.

Aceasta versiune modificata a lui A1 Sportback nu poate sta, insa, in fata celei mai recente creatii a celor de la ABT, un hatchback subcompact care ajunge la acelasi nivel de nebunie ca si ultra-exclusivul A1 Quattro, editia limitata prezentata acum cateva luni.

Cel mai puternic Audi A1 oferit de ABT Sportsline

Mai mult, acest A1 „One of One” este echipat cu un motor si mai puternic, de vreme ce ABT a instalat pe el un propulsor TFSI de 2,0 litri cu specificatii imprumutate din sporturile cu motor, mai exact de pe masina de curse TT Cup. Motorul in patru cilindri produce 310 cai, dar beneficiaza si de o functie suplimentara care mai adauga 30 de cai, in anumite situatii, pentru un total de 340 de cai si 400 Nm.

Citeste si: Cum arata masina Audi construita in 1938 care avea o viteza maxima de 431 de km/h

Tunerul german s-a mai jucat putin cu motorul si l-a dus pe undeva pe la 400 de cai, in timp ce sunetul brutal al acestuia este imbunatatit prin intermediul unui sistem de esapament cu tevi drepte, in asa fel incat sa va „castige” antipatii printre vecini.

Noua versiune are o garda la sol mai joasa, este echipata cu jante forjate de 19 inch si este cu 55 de mm mai lata pe partea din spate, in special gratie aripilor mai serioase. Tunerul a blocat portierele de pe spate ale acestui mic Audi si a montat o aripa masiva si un difuzor cu „vino’n’coa”, care este flancat de doua iesiri generoase ale sistemului de esapament.

Un nou design marca ABT Sportsline

Si asta nu e tot! Kitul de caroserie vine cu mai mult decat noile sale dimensiuni sau cu atasamentele proaspete gandite de specialistii de la ABT, de vreme ce acestia au inlocuit anumite portiuni, printre care capota sau chiar capacele oglinzilor laterale.

In ceea ce priveste cele doua tonuri de culoare, ideea este similara cu cea intalnita pe modelul alb-negru S6+ Avant Phoenix construit de ABT, anul trecut, pentru Jon Olsson. De fapt, aceasta tema rosu-negru a fost creata de acelasi tanar talentat din echipa tunerului.

Si interiorul a trecut prin ceva schimbari, scaunele din spate fiind complet eliminate si inlocuite cu o cusca de protectie, in timp ce scaunele fata au fost complet personalizate si modernizate, fiind transformate in elemente la care ne-am astepta pe un astfel de model. In plus, masina abunda de finisaje Alcantara, iar volanul plat completeaza imbunatatirile aduse de echipa ABT.

Mai e nevoie de ceva munca la acest proiect, specialistii de la ABT lucrand si la reglajele suspensiilor sau la ajustarile finale la motor, dar toate celelalte au fost deja finalizate. Pentru ca vorbim despre un proiect complet aparte, insa, aceasta masina nu e de vanzare. De ce? Tunerul german a calculat ca, avand in vedere volumul de munca si timpul investit in aceasta transformare, masina ar fi mult prea scumpa… Afla cum arata si un kit de performanta ABT Sportsline pentru Audi RS6.

VIDEOCLIPUL ZILEI