Hennessey echipeaza noul Shelby GT500 cu nu mai putin de... 1.200 de cai putere!

Hennessey echipeaza noul Shelby GT500 cu nu mai putin de… 1.200 de cai putere!

Mai multi cai decat ne-am asteptat: asa arata noul Shelby GT500 by Hennessey!

N-a trecut prea mult timp. Acum cateva luni, Ford prezenta ciferele oficiale ale noului Shelby GT500 iar, acum, Hennessey se pregateste sa ofere trei noi pachete diferite, destinate in special celor care au nevoie de si mai multa putere.

Sa nu uitam ca cel mai puternic motor V8 supraalimentat instalat vreodata pe o masina de serie ajunge, in forma sa standard, la doar 760 de cai si la un cuplu-forta de 847 Nm, dar tunerul american a reusit sa urce aceste valori, pe kitul de baza Venom 850, pana la 850 de cai si la un cuplu-forta de 983 Nm.

Mai mult, versiunea medie Venom 1000 ajunge la 1.000 de cai putere si 1.152 de Nm, dar suntem destul de siguri ca cei mai multi dintre voi sunteti deja interesati de varianta de top Venom 1200. Asa cum v-ati dat seama deja, la aceeasi cifra ajunge si Bugatti Veyron Super Sport, undeva la peste 7.000 de rpm, cu o singura conditie: alimentata cu carburant E85 sau de curse. In plus, in acest caz, cuplu-forta de 1.356 Nm este atins de la 4.800 de rpm.

Cum reusesc specialistii de la Hennessey sa extraga inca 440 de cai si 508 Nm? Pentru inceput, motorul V8 se transforma in unul cu doua turbine si foloseste un sistem de alimentare complet modificat. In plus, tunerul a instalat pistoane si tije ceva mai mari, un nou sistem de esapament din otel inoxidabil, un intercooler imbunatatit si un nou sistem de racire cu aer.

In plus, pentru a fi siguri ca noua cutie de viteze automata in sapte trepte, cu dublu-ambreiaj, rezista acestor noi valori, Hennessey le-a modificat in asa fel incat sa poate face fata.

In completarea acestor imbunatatiri tehnice, masina vine si cu cateva mici modifciari stilistice la exterior, printre care siglele „Venom 1200” sau logo-ul tunerului. Mai mult, proprietarii vor beneficia de placute personalizate, numerotate si semnate chiar de John, dar si de placute personalizate amplasate in interiorul compartimentului motorului, care amintesc de faptul ca nu e vorba despre un GT500 obisnuit. Din pachet mai fac parte si tetierele brodate din cabina.

Trebuie sa mai amintim ca fiecare dintre modelele echipate cu pachetul Venom 1200 sunt testate pe o distanta de cel putin 240 de km, pentru ca tunerul sa fie sigur ca ofera exact ceea ce clientul a solicitat. Inca un lucru, la final: kitul de upgrade vine cu o garantie de 1 an sau 19,312 km. Frumos, nu?…

VIDEOCLIPUL ZILEI