ABT Sportsline a pregatit un pachet de performanta pentru Audi RS Q8

ABT Sportsline a pregatit un pachet de performanta pentru Audi RS Q8

Audi RS Q8 este un model de exceptie din toate punctele de vedere, dar iata ca acum avem sansa sa vorbim despre un pachet de performanta pregatit de cei de la ABT Sportsline care transforma acest bolid german din toate punctele de vedere!

Asa cum probabil ca multi dintre voi va aduceti aminte, germanii de la Audi au prezentat la finele anului trecut noul RS Q8, un SUV de performanta gata sa indeplineasca orice cerinte.

Bolidul este echipat in mod normal cu o unitate de motorizare V8 cu capacitate de 4.0 litri, capabila sa dezvolte nu mai putin de 600 de cai putere si un cuplu maxim de 800 Nm. Transmisia se face prin intermediul unei cutii automate cu opt rapoarte, in timp ce masina mai beneficiaza si de aportul unui sistem de tractiune integrala quattro.

Ei bine, mai mult decat atat, pentru a ne oferi un comportament dinamic de top, germanii ne mai propun pe acest RS Q8 si o suspensie pneumatica sport si un sistem de directie integrala. Echipat astfel din punct de vedere tehnic, nu este de mirare ca modelul german Audi RS Q8 a reusit sa devina cel mai rapid SUV de serie din lume pe celebrul circuit de la Nurburgring, supranumit de specialistii din domeniu si “Iadul Verde”.

Germanii de la ABT Sportsline fac acum insa un pas in fata si ne propun un pachet de performanta pentru RS Q8! Datorita unei noi unitati de control, motorul V8 despre care vorbeam in randurile anterioare este capabil sa dezvolte 700 de cai putere si un cuplu maxim de 880 Nm.

Conform specialistilor in tuning de la ABT, aceste modificari afecteaza in sens pozitiv si cifrele de performanta ale modelului german. Astfel, acceleratia de la la 0 la 100 km/h poate fi realizata acum in 3.5 secunde, adica cu 0.3 secunde mai repede decat versiunea de serie. Din pacate, pana la aceasta ora nu stim daca vorbim si despre o viteza maxima ceva mai mare! De asemenea, nu stim nici pretul la care va putea fi achizitionat acest pachet de performanta!

Daca ceea ce v-am spus pana acum nu era de ajuns, mai trebuie sa aflati si ca cei de la ABT Sportsline ne mai propun si un nou sistem de control al suspensiei. Acesta ofera trei moduri noi care scad garda la sol cu pana la 65 de mm: ABT Comfort – 25 mm, ABT Dynamic – 15 mm, respectiv ABT Coffee Mode – 65 mm.

VIDEOCLIPUL ZILEI