Mercedes-AMG GT63 S by Brabus: 789 de cai putere salbatici!

Mercedes-AMG GT63 S by Brabus: 789 de cai putere salbatici!

Cu 630 de cai, Mercedes-AMG GT63 S este cel mai puternic model de serie al producatorului german, asta daca nu luam in calcul hipermasina One. Ei bine, suntem destul de familiarizati cu specialistii de la Brabus, asa ca nu am fost deloc surprinsi cand acestia au decis sa duca motorul V8 bi-turbo de 4,0 litri la un alt nivel.

Masina isi face debutul la Top Marques, la Monaco, sinistrul sedan ajungand la nu mai putin de 789 de cai putere, adica mai mult decat versiunea standard de la Affalterbach cu nu mai putin de 159 de „caluti”. Specialistii de la Brabus au umblat si la cuplul-forta, pe care l-au rotunjit la o cifra serioasa: 1.000 de Newtoni-metru.

Ca urmare a acestor modificari, noul sedan AMG poate accelera de la 0 la 100 de km/h in doar 2,9 secunde, cu trei zecimi de secunda mai rapid decat versiunea standard. Viteza maxima, limitata electronic, este de 315 km/h, asemanatoarea celei de pe varianta de serie.

Daca va intrebati cum a reusit Brabus sa ajunga la aceste cifre, aflati ca reteta nu e chiar una simpla. Toata operatiunea a inclus o pereche de turbine mai mari, construite chiar de tuner, transformari la computerul care controleaza motorul si alte cateva modificari software.

Pentru a scoate si mai mult masina in evidenta, tunerul din Bottrop a fabricat chiar mai multe componente din fibra de carbon, pe care le-a optimizat in tunelul cu vant, pentru o cat mai buna eficienta aerodinamica. E vorba despre noul spoiler frontal, care vine si cu spatii pentru gurile de aer, dar si despre noul difuzor spate al masinii si despre cele patru iesiri amenintatoare ale sistemului de esapament, finisate din titan.

Modelul este echipat cu jante de 21 de inch pe fata si 22 de inch pe spate, toate patru cu 10 spite, un design pe care nu l-am intalnit pe nici un alt proiect Brabus. In plus, un sistem plug-and-play pentru suspensia masinii permite proprietarului sa o coboare cu pana la 25 de mm, pentru a oferi sedanului o postura si mai agresiva.

La interior, ne intalnim cu o combinatie interesanta de piele si Alcantara, valabila in orice nuanta la care va puteti gandi. Cei care vor sa cheltuiasca mai multi bani, pot opta pentru accente din fibra de carbon sau din lemn.

Masina care va fi prezentata la Top Marques Monaco 2019 are tapiterie din piele perforata, cu cusaturi si accente albe, dar veti intalni si inserturi din piele Alcantara pe partile laterale. Sa nu uitam de pragurile iluminate cu logo-ul tunerului, intr-o culoare care se potriveste cu lumina ambientala din cabina, dar nici de manerele portierelor sau de pedalele din aluminiu.

Foarte important este si ca puteti cumpara acest nou Mercedes-AMG complet echipat direct de la Brabus sau puteti trimite masina personala tunerului german, care se va ocupa de toate aceste imbunatatiri.

A 16-a editie Top Marques Monaco incepe pe 30 mai si se va desfasura pana pe 3 iunie. Retineti, insa, ca intrarea la ultima zi a evenimentului se va face doar pe baza de invitatie!

VIDEOCLIPUL ZILEI