Mercedes-AMG GT 63 S by Performmaster: un monstru de 730 de cai putere!

Mercedes-AMG GT 63 S by Performmaster: un monstru de 730 de cai putere!

Incepem cu o certitudine: in acest moment, modelul Mercedes-AMG GT 63 S este, fara indoiala, una dintre cele mai tari si mai rapide masini in patru usi pe care le puteti cumpara.

Asta nu inseamna ca modelul nu poate fi imbunatatit si exact asta a facut firma de tuning germana Performmaster cu aceasta editie limitata GT 63 S „1of31”, model care are la baza cel mai frumos vehicul in patru usi de la AMG.

Pana la urma, numele spune totul: nu vor exista decat 31 de unitati din acest coupe AMG GT 63 S, masina gandita sa celebreze cei 31 de ani ai firmei de tuning.

Fiecare dintre aceste exemplare va beneficia de aceeasi stilistica si de aceleasi performante. Specialistii de la Performmaster si-au dorit sa imbunatateasca modelul standard, care ajunge, prin intermediul unui propulsor bi-turbo V8 de 4,0 litri, la 630 de cai putere si la un cuplu-forta de 900 Nm.

Pe aceasta versiune, motorul urca pana la 730 de cai si la un cuplu-forta de 1.030 Nm, performante obtinute prin modulul PEC Tuning, care se conecteaza direct la unitatea de control a propulsorului AMG.

Conectat la aceeasi cutie de viteze automata in noua trepte si la acelasi sistem de tractiune integrala 4Matic+, aceasta versiune de motorizare permite frumosului coupe in patru usi sa accelereze de la 0 la 100 de km/h in doar 2,9 secunde, cu 0,3 secunde mai rapid decat versiunea standard. Viteza maxima ramane aceeasi: 315 km/h.

Aceste performante fenomenale sunt acompaniate de un pachet aerodinamic personalizat, care include multe elemente din fibra de carbon, printre care splitterul frontal, aripa sau difuzorul spate, toate in culoarea caroseriei sau intr-un negru lucios.

Montata chiar in pozitia originala, aripa spate va imbunatati stabilitatea si manevrabilitatea in linie dreapta sau in viraje, dar Performmaster a mai echipat masina si cu suspensii ajustabile si ceva mai joase, care vor aduce un plus la capitolul dinamica la volan.

Nu puteam sa nu vorbim despre cabina, in care ne intalnim doar cu aplicatii subtile „1of31”, care vor aminti pasagerilor ca nu se afla intr-un model GT 63 S standard, ci intr-o editie limitata.

VIDEOCLIPUL ZILEI