AC Schnitzer BMW i8: asa ar trebui sa arate o masina de politie!

AC Schnitzer BMW i8: asa ar trebui sa arate o masina de politie!

Asa cum bine stiti, aceasta nu e prima masina de politie la superlativ despre care am scris pe cars.ro. Mai exact, intr-un orasel din Japonia exista un Nissan GT-R donat fortelor de ordine, iar un serif din Georgia conduce la munca un Dodge Charger Hellcat. Ne-am mai intalnit, de asemenea, cu un Ferrari 458 Spider, transformat in masina de politie si, binenteles, cu celebrele masini de patrulare din Dubai.

Una peste alta, atunci cand simteam ca nu mai putem fi impresionati de vreo masina de politie, am intalnit aceasta versiune BMW i8 TUNE IT! SAFE!, proiectata si modificata de specialistii de la AC Schnitzer.

Poate va intrebati, si pe buna dreptate, de unde vine numele oarecum ciudat al acestui model. Ei bine, se pare ca aceasta versiune BMW i8 face parte din campania „TUNE IT! SAFE!” a Asociatiei tunerilor din Germania (VDAT). Este vorba despre o traditie care merge inapoi pana in 2005, in fiecare an Asociatia prezentand, la Essen Motor Show, un concept special de politie.

Stim cu totii ce pot face specialistii de la AC Schnitzer cu masinile BMW, iar aceasta versiune i8 de masina de politie este rezultatul creativitatii tuner-ului german atunci cand vorbim despre modele BMW.

In afara de amestecul de culori, alb, albastru aprins si galben, AC Schnitzer a aplicat ceva magie asupra acestui BMW i8, facandu-l mai aerodinamic si mai pregatit pentru aplicarea legii.

In primul rand, pentru o mai buna manevrabilitate si o mai serioasa stabilitate in viraje, masina este mai joasa cu 20 de mm. Mai mult, tuner-ul german a inlocuit si jantele cu unele AC1 mai usoare, ceea ce inseamna ca greutatea modelului scade cu 4,4 kilograme pe roata.

In ceea ce priveste aerodinamica, aceasta versiune pentru politie BMW i8 beneficiaza de un kit de fibra de carbon, care include un spoiler frontal, inca unul central, aripi frontale, dar si capota modificata.

Acest „tratament” se extinde si asupra camasilor laterale, aripii spate, difuzorului de pe spate, impartit in trei sectiuni, dar si manerelor sau capacelor oglinzilor laterale. Voua cum vi se pare?…

VIDEOCLIPUL ZILEI