Trepidatii motor la relanti. Care sunt cele mai intalnite cauze?

Trepidatii motor la relanti. Care sunt cele mai intalnite cauze?

Trepidatii motor la relanti. Aceasta este una dintre cele mai dese probleme pe care le intampinam la o masina. Unii dintre noi sunt obisnuiti, insa aceasta nu trebuie trecuta cu vederea in asteptarea unor probleme mai mari.

Tocmai de aceea este necesar sa stii care sunt cauzele unor astfel de probleme si mai ales, cum le poti rezolva.

Nu de alta, dar trebuie sa stii sa explici mecanicului ce are masina ta, atunci cand ajungi la service.

Trepidatii motor la relanti. De ce apar si cum le rezolvi?

Bujie defecta
Bujie defecta

Trepidatii motor la relanti. Daca si tu ai aceasta problema, atunci este necesar sa stii si care sunt cauzele. Nu trebuie sa fii un expert in mecanica, insa ar trebui sa stii niste lucruri esentiale. Iata cele mai intalnite cauze.

In primul rand, vorbim despre bujii defecte sau care pur si simplu sunt uzate. Bujiile nu isi mai fac treaba si nu mai aprind combustibilul din fiecare cilindru.

Atunci cand masina ta are aceasta problema, poate fi rezolvata extrem de usor inlocuind vechile bujii. Daca problema e alta, atunci inseamna ca sunt probleme legate de raportul de compresie al motorului.

Citeste si: Compresie motor diesel. Cum se masoara si in ce consta testul

Trepidatii motor la relanti. A doua cauza despre care vorbim este un furtun defect sau care nu mai este conectat unde ii este locul.

Aceasta este o problema minora, a carei rezolvare este de a reconecta sau de a inlocui furtunul defect. De multe ori, se intampla din cauza uzurii, asa ca nu dati vina pe masina voastra.

Te-ai gandit vreodata ca motorul nu sta bine? Da, vorbim despre suportii de motor care pur si simplu s-au rupt, iar motorul nu mai este asezat bine la locul lui.

Atunci cand stai la semafor sau pur si simplu motorul functioneaza la ralanti, vei simti trepidatii destul de mari.

Trepidatii motor ralanti
Trepidatii motor ralanti

Trepidatii motor la relanti. Fa un test simplu, scoate masina din viteza si vezi daca trepidatiile se reduc. Daca se intampla acest lucru, atunci mai mult ca sigur este o problema la unul dintre suportii motorului.

Desigur, rezolvarea o sa o gasesti la un service auto, asa ca fa-ti o progamare rapida!

Citeste si: Simptome carbuni electromotor. Ce defectiuni anunta?

Si sistemul de injectie poate cauza trepidatii ale motorului. Tocmai de aceea, este necesar sa te duci la un service auto pentru a vedea exact care este problema.

Combustibilul de proasta calitate poate duce la aceasta problema, asa ca programeaza-ti o vizita la service.

In cele din urma, aducem vorba si despre cureaua de distributie sau alte componente ale sistemului de distributie. Acestea se pot slabi sau defecta, iar rezultatul se simte sub forma unor trepidatii ale motorului.

Tocmai de aceea este necesar sa faci o inspectie in fiecare luna si sa arunci o privire la aceste componente, pentru a te asigura ca totul functioneaza ca la carte.

VIDEOCLIPUL ZILEI