Tramvaiele turcesti ajung si in Timisoara, pe un contract de 33 de milioane de euro

Tramvaiele turcesti ajung si in Timisoara, pe un contract de 33 de milioane de euro

Firma turca Bozankaya Otomotiv MAK a castigat licitatia oragnizata de Primaria Timisoara pentru achizitionarea de tramvaie care sa functioneze atat electric, cat si pe baterii, care confera o autonomie de 64 de kilometri.

Firma turca va livra 16 tramvaie, iar valoarea totala a contractului este de peste 33 de milioane de euro fara TVA. Asta inseamna peste 2 milioane de euro/bucata, fara TVA. Banii pentru cumpararea tramvaielor noi vor fi asigurati in cea mai mare parte prin fonduri europene.

Semnarea contractului cu compania turca, pentru cumpararea tramvaielor este prevazuta pentru saptamana viitoare. Iar garniturile ar urma sa ajunga la Timisoara incepand de anul viitor, in mai multe transe.

Noile tramvaie vor fi articulate, vor putea circula atat electric, cat si pe baterii care confera o autonomie de 64 de kilometri.

Tramvaiele vechi care circula acum in Timisoara au fost fabricate intre anii 1962 si 1973 si au depasit cu mult momenul la care puteau fi casate.

De asemenea, mai curcula 30 de tramvaie ”Armonia” care au fost reconditionate recent de Primaria Timisoara. In prezent, in Timisoara, parcul de tramvaie numara 60 de garnituri.

VIDEOCLIPUL ZILEI