Tesla Motors si-a deschis sucursala in Romania

Tesla Motors si-a deschis sucursala in Romania

Tesla Motors Romania este numele sucursalei de la noi din tara, deschisa de gigantul american controlat de Elon Musk.

Compania din Romania a fost infiintata acum 13 zile si are sediul social in cladirea de birouri Central Business Park, din Bucuresti.

Veste buna este ca americanii vor instala si primele statii Supercharger, unde posesorii de masini electrice Tesla vor putea sa isi incarce masinile mai rapid.

Nu va ganditi ca o sa avem aceste statii pe toate drumurile, insa vestea buna este ca Tesla a mai adaugat noi orase unde clientii isi vor putea incarca masinile. Iata unde vor fi amplasate si cand vor fi disponibile.

Tesla Motors a sosit oficial in Romania

2021 Tesla Model X Facelift Plaid
2021 Tesla Model X Facelift Plaid

Dupa cum spunea, Tesla Motors Romania este numele oficial ales de gigantul american, iar aceasta a fost infiintata acum aproape 2 saptamani. Sediul va fi in Capitala, insa nu in acest oras se vor instala primele statii Supercharger.

Citeste si: Tesla prezinta noul Model X Facelift si versiunea Plaid

Prima statie Supercharger din Romania va fi deschisa la Timisoara, iar acest lucru se va intampla in primul trimestru al anului 2021.

In cel de-al doilea trimestru al anului acesta, vor urma Bucuresti, Pitesti si Sibiu.

Tesla Motors Romania. Cresterea inregistrata de compania americana in anul 2020 este de 250%, pentru ca in Romania s-au inmatriculat nu mai putin de 56 de masini electrice Tesla. In 2019, erau inmatriculate doar 16 masini electrice produse de Tesla.

Per total, exista un numar de 143 de masini electrice Tesla inmatriculate in Romania, insa numarul este mai mare daca adaugam si posesorii care au numere straine.

Chiar si asa, Tesla a vandut un numar record de vehicule in Europa datorita programelor de subventionare ale diverselor tari din Uniune.

Este de mentionat faptul ca ofensiva producatorilor europeni de masini incepe sa se vada, iar companiile germane par sa ia cu asalt acest segment de clienti.

Drept urmare, Volkswagen vinde deja modelul ID.3, in timp ce Mercedes-Benz tocmai a prezentat modelul electric EQA, iar BMW se pregateste sa lanseze pe piata SUV-ul electric iX.

Ce pret are noul Tesla Model S Facelift Plaid + in 2021?

2021 Tesla Model S Facelift Plaid +
2021 Tesla Model S Facelift Plaid +

Tesla Motors Romania. Saptamana trecuta, Tesla a lansat facelift-ul pentru Model S, dar si cea mai puternica versiune numita Plaid +. Daca modificarile de ordin exterior sunt minore, interiorul a fost redesenat, iar cei de la Tesla si-au surprins placut clientii.

Tesla Model S Facelift Plaid + ofera trei motoare electrice si peste 1.100 cp, iar performantele sunt absolut impresionante si demne de o supermasina.

Plaid + poate sa accelereze de la 0 la 100 km/h in 2.1 secunde, iar viteza maxima este de 322 km/h.

Autonomia te lasa cu gura cascata, pentru ca sedanul poate circula nu mai putin de 840 km intre incarcari. Preturile sunt pe masura cifrelor, asa ca Tesla cere 120.000 de euro pentru Model S Facelift Plaid +.

Bineinteles, exista si versiune mai ieftine, iar modelul Long Range costa de la 75.000 euro. Versiunea Plaid cu „doar” 1.020 cp te va costa 100.000 euro, insa autonomia va fi de 628 km.

Daca te-am convins, nu mai ramane decat sa iti comanzi o astfel de masina de la Tesla Motors Romania!

VIDEOCLIPUL ZILEI