Sunt anvelopele all season potrivite pentru clima din Romania?

Sunt anvelopele all season potrivite pentru clima din Romania?

Anvelopele all season îmbină tehnologiile anvelopelor de vară și iarnă într-o anvelopă potrivită pentru toate anotimpurile, creată pentru a se adapta atât verilor însorite, cât și iernilor geroase.

Anvelopele all season sunt concepute pentru a menține performanța pe tot timpul anului și pentru a sprijini siguranța atât pe vremea caldă de vară, cât și pe vremea rece de iarnă.

Așa cum știm, cauciucul folosit pentru anvelopele de vară rezistă la temperaturi de peste 7°Celsius, pe când cauciucul din anvelopele de iarnă nu poate rezista la temperaturi mai mari de 7°Celsius, însă anvelopele all season sunt fabricate dintr-un compus de cauciuc intermediar ce le permite să funcționeze bine tot anul, fără a avea mari probleme cu diferențele de temperatură.

Multe dintre anvelopele all season dețin simbolul fulg de zăpadă (3PMSF) marcat pe peretele lateral al anvelopei, indicând faptul că anvelopa îndeplinește criteriile de performanță solicitate în testarea zăpezii. Folosit inițial ca denumire pentru anvelopele de iarnă, simbolul 3PMSF este acum prezent pe unele anvelope all season și all terrain, cu performanțe de zăpadă care îndeplinesc criteriile de testare.

Anvelopele all season nu sunt excelente doar pentru că rezistă la diferențele de temperatură din timpul anului, ci pentru că vin proiectate cu caneluri pe banda de rulare, pentru a rezista pe drumurile acoperite de apa și zăpadă.

Ar trebui sa imi cumpar anvelope all season?

Ideea de a folosi o anvelopă pe tot parcursul anului îi entuziasmează pe mulți dintre șoferi, și pe bună dreptate. În loc ca șoferii să aibă de-a face cu dificultatea de a comuta constant între anvelopele de iarnă și cele de vară, pe măsură ce se schimbă anotimpurile, anvelopa all season nu va fi schimbată întregul an.

Citeste si: De ce serviciul de echilibrare a rotilor este esential pentru buna functionare a masinii?

În plus, cheltuielile vor fi mult mai mici pentru că nu mai este nevoie să schimbi periodic pneurile la un service specializat în anvelope, la sfârșitul fiecărui sezon.

Ar trebui să cumperi cauciucuri all season dacă dorești să ai performanțe și siguranță pe tot parcursul anului, fără să fii nevoit să schimbi anvelopele de două ori pe an.

Clima din România este ideală pentru acest tip de anvelope, iernile nu mai sunt atât de aprige și geroase ca înainte, iar verile sunt mai puțin ploioase, astfel încât anvelopele all season sunt pregătite să reziste admirabil pe drumurile acoperite cu apă sau zăpadă ușoară.

Care sunt avantajele anvelopelor all season?

Anvelope all season
Anvelope all season
  • Nu mai este nevoie să ai două tipuri de anvelope pentru fiecare sezon, ceea ce înseamnă costuri mai mici pe an;
  • Nu este nevoie să faci schimbul de anvelope de două ori pe an, care de multe ori este destul de costisitor;
  • Nu este necesar să te gândești unde și cum să depozitezi anvelopele sezoniere;
  • Sunt mai silențioase decât anvelopele de iarnă;

Care sunt dezavantajele anvelopelor all season

  • La temperaturi scăzute, anvelopele all season se întăresc mai repede decât anvelopele de iarnă, astfel încât se vor simți mai rigide la condus;
  • Anvelopele de iarnă sunt mult mai potrivite pentru zăpezi mari și ger puternic, în timp ce anvelopele all season sunt mai potrivite pentru ierni mai blânde și temperaturi suportabile;
  • Pe zăpadă și gheață, anvelopele all season au o distanță de frânare mai mare decât anvelopele de iarnă;
  • Anvelopele all season se uzeaza mai repede si trebuie să le schimbi mai des;

Cu toate acestea, în condițiile de vară, anvelopele all season sunt net superioare anvelopelor de iarnă, care nu ar trebui utilizate și pe timpul verii.

Anvelopele all season îmbină armonios elemente cheie ale anvelopelor de vară și iarnă, și, prin urmare, pot face față ploilor, zăpezii și a diferențelor de temperatură, atât timp cât nu sunt în condiții extreme.

Deși, anvelopele all season reprezintă un fel de compromis, sunt ideale pentru clima temperată.

Dacă dorești să ai un singur set de anvelope pentru toate anotimpurile, anvelopele all season sunt alegerea optimă, mai ales că multe dintre companiile producătoare de anvelope îți pot oferi variante low cost sau high, în funcție de bugetul tău.

VIDEOCLIPUL ZILEI